Sólymosnak tavaly 400 ezer eurója lett csak osztalékokból

Sólymosnak tavaly 400 ezer eurója lett csak osztalékokból

POZSONY. Sólymos László, a Most-Híd vegyespárt környezetvédelmi minisztere 2016-ban állami tisztsége ellátása által 34 951, egy évvel korábban pedig 23 532 eurót keresett – olvasható a köztisztviselõk parlament honlapján közzétett vagyonnyilatkozataiban.

Sólymos további bevétele 2015-ben csupán 1436 euró volt, de tavaly már 400 ezer euróra rúgott az osztalékokból befolyt jövedelme – írja a Webnoviny.sk internetes portál. 

A miniszter mindkét esetben ingatlanjai között két házat, kertet és oroszvári (Rusovce) telket, egy Dunaszerdahelyi járásban található további kertet, Pozsony-Óváros-i lakást és horvátországi lakást (kerttel együtt) említ.

Tavaly a vagyonnyilatkozatába egy Losonctamásiban levõ családi ház is bekerült. Ingó vagyonjai között banki megtakarításokat, hitelt, jelzáloghitelt és márkás karórát említ még.

Sólymos László ezzel a legjobban keresõ miniszter lett Szlovákiában, megelõzve Tomáš Druckert és Robert Kaliòákot.

Ahogy arról a héten már beszámoltunk a három legfõbb közjogi méltóság közül tavaly Andrej Kiska államfõ kereste a legtöbb pénzt: több mint 370.000 eurót. Andrej Danko házelnöknek több mint 270.000, Robert Fico kormányfõnek pedig 61.000 eurós évi bevétele volt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »