Spöttle: egyre több kontinensfoglaló érkezik jet skivel Spanyolországba

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint Dél-Spanyolországban nagyon megnövekedett a migráció, a sok migránssal a rendőrök sem nagyon tudnak mit kezdeni.

Az M1 szombaton tematikus napot tart az illegális bevándorlásról. A reggeli műsorfolyamban elhangzott: a migráció az elmúlt két évben sem csökkent, csak az útvonal változott.

Georg Spöttle elmondta, hogy egyre többen érkeznek Algéria és Marokkó felől is, ahol csak rövid szakaszt kell megtenni a tengeren, ezért ezek rossz időben is járható útvonalak. Az utóbbi időben jet skivel is egyre többen érkeznek a vizeken, s ez – szerinte – azért is meglepő, mert az drága dolog.

A szakértő úgy látja, Spanyolország tengeri határának megvédésére kell egy jó parti őrség, helikopterekkel, naszádokkal kell segíteni a megfigyelést, és kellenek olyan gyorsreagálású csoportok, akik visszaviszik, illetve visszafordulásra kényszerítik az illegálisan érkezőket. Ezek mellette kellene egy jó "jogi határzár" is – miként Magyarországon -, hogy azokat, akik mégis tiltott határátlépéssel próbálkoznak és elítélik őket, az eljárás nyomán többéves börtönre és utána kitoloncolásra számíthatnak.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Újabb adalékok a jet ski-s "menekültekhez" – fejenként 5000 euróba kerül egy fuvar


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »