Stop Orbán néven indul „felvilágosító” kampány

Stop Orbán néven indul „felvilágosító” kampány

A Liberálisok Stop Orbán néven kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a kormány menekültekkel, Soros Györggyel és civilekkel kapcsolatos hazugságaira – közölte Fodor Gábor pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján.

Fodor elmondta, hogy az államilag finanszírozott, „több elemében is hazugságra épülő” kormányzati propaganda, a Stop Soros címére rímelve indították kampányukat. A Stop Orbán kampánynak az is az üzenete, hogy meg lehet állítani a Fideszt és Orbán Viktort április 8-án a választáson – idézi szavait az MTI.

Fodor Gábor szerint a kormány pávatáncot folytat a menekültkérdéssel kapcsolatban, hiszen

világossá vált, hogy az elmúlt időszakban Magyarország befogadott 1300 menekültet, miközben a kabinet harcolt az ellen, hogy a kvótarendszer alapján 1294 menekültügyi eljárást lefolytasson.

Mint hozzátette, a Liberálisok közérdekűadat-igényléssel él, hogy kiderüljön, a befogadott menekültek közül hányan feleltek volna meg az uniós kvótáknak.

http://mno.hu/

Hírdetés

http://mno.hu/

A Magyar Liberális Párt a Stop Orbán akcióterv részeként az Állami Számvevőszék fellépésével is foglalkozni akar, mert „tarthatatlan, hogy nem lehet fellebbezni az ÁSZ megalapozatlan döntései ellen”. Fodor Gábor ezért személyes találkozót kezdeményez Domokos László számvevőszéki elnökkel, valamint az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az ügyben.

A Liberálisok kampányához csatlakozott a Lendülettel Magyarországért is, amelynek társelnöke, Lévai Katalin azt mondta: az Orbán-kormány hamis propagandát folytat menekültügyben, mert úgy tünteti fel Magyarországot, mintha célország lenne, holott tranzitország, valamint összemossa az illegális bevándorlókat és a menekülteket.

A Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere szerint a kabinet a civilek ellen is hamis propagandát folytat, és lehetetlen helyzetbe akarja hozni azokat a szervezeteket, amelyek Soros Györgytől vagy külföldről kapnak támogatást.

Az MSZP a hét végén jelentette be, hogy Stop oligarcha címen nyújt be törvényjavaslatot, amivel szintén a Soros elleni kampányra utal, és a magyar gazdaságot és ipart uraló kormányközeli üzleti köröket célozza. A szocialisták törvénycsomagja hetvenöt százalékos különadót vetne ki az „elmúlt nyolc év harácsolóira”.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a kormány Stop, Soros javaslatára utalva úgy fogalmazott,

Magyarországra nem egy „távoli, idős bácsi”, hanem Orbán Viktor oligarchái jelentenek veszélyt,

akik „a gyermekektől a tanulás, a betegektől pedig a gyógyulás lehetőségét veszik el, miközben mértéktelenül gazdagodnak az adófizetők meglopásával”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »