Sulík: egy párttag távozása még nem tragédia

Sulík: egy párttag távozása még nem tragédia

POZSONY. Egy párttag távozása egyáltalán nem tragédia, nyilatkozta Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke a SITA hírügynökségnek adott interjúban két parlamenti képviselőjük, Jozef Mihál és Martin Poliačik pártból történt távozása kapcsán.

Továbbra is nyitott a velük való együttműködésre, bár – mint mondta – Mihállal pillanatnyilag nincs igazán közeli kapcsolatban.„Távozása óta nem beszéltünk, de jó kapcsolatban voltunk, az együttműködés elől nem zárkóznék el. Talán az ő távozását sajnálom leginkább” – jelentette ki a liberálisok vezetője.

Poliačik kilépésével kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy a jelenleg független képviselőnek teljesen más a világnézete. „Martin gondolkodásában baloldali politikus, a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko) pártban nyilván jobban érzi majd magát” – szögezte le.

Sulík szerint a Szabadság és Szolidaritás szilárd párt, tehát a 200 tag egyikének a távozása nem tragédia, külföldön mindennapos dolognak számít. „Fluktuáció mindig is volt. Emberek jönnek, emberek mennek. Van elegendő új tagunk, hogy másokat is bemutathassunk” – nyilatkozta és hozzátette: az SaS-ba újabb szakemberek érkeztek, mint például Ján Rudolf, az európai pénzalapok szakértője, Jarmila Halgašová, a mezőgazdasági szakemberek csoportjának vezetője, vagy Boris Drabaška, fegyverszakértő, illetőleg a fegyverekkel kapcsolatos törvények szakembere. A párt tervei között szerepel az oktatási és egészségügyi szakemberek fokozatos bemutatása is.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »