Súlyosbodó antiszemitizmus probléma Németországban

Súlyosbodó antiszemitizmus probléma Németországban

FOCUS

A jobboldali német hetilap ismerteti, mit mondott a németországi zsidók központi tanácsának volt elnöknője, Charlotte Knobloch a Heilbronner Stimme mai kiadásának.

Elmondta, a zsidók nyilvános élete Németországban egyre nehezebb, mert fenyegetésnek vannak kitéve.

„A zsidó élet a nyilvánosságban csak rendőri védelem és a legnagyobb biztonsági előkészületek mellett lehetséges – vagy azt teljesen le kell mondani”, nyilatkozta.

Kifejtette „Agresszív antiszemitizmus, a verbális internetes és analóg világban történő ellenségeskedések, megszégyenítések, romolások, de fizikai támadások is Németországban napirenden vannak”.

Knobloch külön említette a hanukka-fények szétverését Heilbronnban és a hanukka ünnep lemondását Mülheim/Ruhrban (http://lovasistvan.hu/2017/12/14/le-kellett-mondani-mulheimben-a-mai-hanuka-unneplest/).

Knobloch felszólította a hatóságokat, hogy állítsanak munkába „antiszemitizmus megbízottakat”, mert az országban erősödik az antiszemitizmus jobb- és baloldalon egyaránt.

/Meg nem erősített információk szerint Magyarországról máris jelentkezett az ottani munkára Ungváry Rudolf „Orbán mutáns fasisztoid” antiszemitizmus szakértő. Szintén meg nem erősített információk szerint Vásárhelyi Mária szociológus arra a kérdésre, hogy hogyan is van ez, hiszen szerinte és társai szerint a németek a magyarokkal ellentétben szembe néztek a múltjukkal, így felelt: “a magyarok akkor is rohadjanak meg”./


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »