Szabadon jár-kel a férfi, akinek „pálinkája” öt ember halálát okozta

Szabadon jár-kel a férfi, akinek „pálinkája” öt ember halálát okozta

Szabadon jár-kel a férfi, akinek „pálinkája” öt ember halálát okozta

Öten vesztették életüket Damócon, a halálesetekért egy férfit gyanúsítanak, akinek a pálinkaként árult italából ittak valamennyien. József – szabadlábra helyezését követően – visszatért a faluba, ahol ez nagy felzúdulást okoz.

Hírdetés

November elején pálinkaként adott el metil-alkoholt, amitől öten meghaltak, köztük a 14 éves S. Tamás, és édesapja, F. Tamás és a fiú nagybátyja, Norbert is.

„Szörnyű volt, Tamás édesanyja többször is rosszul lett, egyszer el is ájult a szertartás közben, úgy kellett támogatni” – mesélte az egyik rokon.

Nem elég a bajuk, most még a felháborodás is kínozza a családot, miután azt tapasztalták, hogy a pálinka árusa visszatért a településre.

„Szabadlábra helyezése után már másnap munkába járt a helyi hivatalba. Egyszerűen nem hisszük el, hogy van képe ezt megtenni azok után, ami történt. Már csak abban reménykedünk, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak, és hosszú évekre börtönbe csukják” – mondta felháborodva a rokon.

A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ezért öt évig terjedő büntetést is kaphat. Jó magaviselet esetén azonban a rabnak lehetősége van különböző engedélyekre és engedményekre is, sőt arra is, hogy a büntetését csökkentsék, így ha meg is kapja a legmagasabb büntetést ezért, akkor sem biztos, hogy a teljes időtartamot kell majd leülnie.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »