Szabó Tünde szerint a sportra költött forintok végül megtérülnek

Szabó Tünde szerint a sportra költött forintok végül megtérülnek

Világ- és Európa-bajnok úszók csaptak össze a Szilveszteri Vizesgála fő számában a budapesti Tüskecsarnok Uszodában. A szakállamtitkár a megnyitón azt hangoztatta, hogy a sportra költött forintok megtérülnek, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó pedig abban bízik, hogy a vonzóbb létesítményekbe több gyerek jár majd, ami az utánpótlást segítheti.

A szilveszteri mulatság előtt, az évzáró vizesgálán még egyszer medencébe ugrott a budapesti világbajnokságon ezüstérmet szerző Verrasztó Dávid, aki úgy érzi, jó évet zárt 2017-ben.

„Nem mondhatom azt hogy elégedetlen vagyok. Szerintem életem legjobb idejeit sikerült megúsznom majdnem minden számomban, pláne 400 vegyesen. Ezüstérmet úsztam, az nem mondhatom, hogy az rossz – nyernem sose sikerült, de reméljük majd a jövőben egyszer megtörténik” – fogalmazott a sportoló.

A Szilveszteri Vizesgálát megnyitó államtitkár azt hangoztatta, bár a kormányt sok támadás érte a sportrendezvények költségei miatt, az erre költött forintok végül megtérülnek.

„A sport befektetése több mint háromszorosan megtérül az egészségügyben is, de kihat az oktatásra, kihat a gazdaság élénkítésére. A sportlétesítmény-fejlesztésekre nagyon nagy szükségünk volt eddig is, ezt követően is, úgyhogy folytatjuk a munkát, hiszen mennek a tornatermek, a tanuszodák, a sportlétesítmények fejlődnek” – emelte ki Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára.

A gála másik díszvendége, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergely szerint az új létesítmények a sportolni vágyó gyerekeket vonzzák, ami jót tesz az utánpótlásnak.

„Ha épül egy uszoda bárhol Magyarországon, az egy héten belül rögtön tele van, és veszekednek, vitatkoznak a különböző sportágak és különböző klubok a helyekért. Illetve a lakosság is szeretne minél nagyobb szeletet kapni az adott uszodafelületből. […] A vízilabdáról tudok beszélni, ott több mint háromszor annyi vízilabdázó van mint a Sydney-i olimpiai sikerünk előtt volt” – jegyezte meg Kiss Gergely.

2018-ban a vízilabdázók Barcelonában, az úszók pedig Glasgowban szállnak medencébe a sportáguk Európa-bajnokságán.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »