“Szakad a Jobbik” – avagy G. Fodor Gábor és Besenyő Pista bácsi szimbiózisa

“Szakad a Jobbik” – harsogja tegnap óta a Habony-média. Mit mondjak, én is szakadok, de én a röhögéstől. Pedig a hőmérő higanyszála negyven fok felé araszol. Ilyenkor az emberről még akkor is csurog a víz, ha meg sem mozdul. Nehéz elhinni, hogy vannak olyasféle sajtómunkások, akiknek ez még nem elég, hanem külön izzasztó feladatként megpróbálják elhitetni az olvasótáborukkal, hogy “szakad a Jobbik”. Márpedig úgy tűnik, tegnap óta ez az új mantra a kormány lakájmédiájában.

Rákattint például az ember a 888 nevezetű online termékre, ahol szinte képen törlik olyan hangzatos címek, mint ez: “Esik szét a Jobbik”. Egy Bertha László nevű illető jegyzi az irományt, és az ember hajlamos arra gondolni, miután végigrágja magát az izzadságszagú fejtegetésen, miszerint a derék szerző nyilván szintén meglátogatta a bajai halászléfesztivált, csak őt nem kapcsolták egyenes adásba részegen, mint szerencsétlenebb sorsú kollégáját, hanem elküldték egy hűvös sátorba cikket írni, miután látták, hogy ráivott a gyógyszerre.

Aztán G. Fodor Gábor nagybecsű blogjának címe harsog a gyanútlan olvasó monitorán: “A Jobbik pártszakadása”. A tartalomra is kíváncsi netpolgár a bombasztikus címre kattint, és kisvártatva csalódottan szembesülhet azzal, hogy maga a blogbejegyzés mindössze két mondat: “9 hónappal a választások előtt szakad a Jobbik. Ez Vona Gábor egyértelmű kudarca”.

Ebből a minimalista posztból egyetlen dolgot lehet megtudni: G. Fodor Gábort egész biztosan nem karakterszám alapján fizetik.

Hogy mi szolgáltatott apropót a Habony-médiának a legújabb hazugságkampánya megkezdéséhez? Csak annyi, hogy hétvégén Vecsésen összegyűlt néhány ember, akik közül korábban többen jobbikosok voltak, de már nem azok. Vagy kiléptek önként, vagy kirúgták őket. Meg még ott volt néhány olyan ember is, aki soha nem volt tagja a Jobbiknak. Aztán deklaráltak valamit. Mindebből az következik, hogy szakad a Jobbik?

Egy ilyen ponton kizárólag Besenyő Pista bácsi jellegzetes, egyszavas kérdését lehet idézni tudományosan és elmekórtanilag. Ha értik, mire gondolok.

Hírdetés

“Nooormális?”

Mivel a Vecsési Monumentális Esemény éppen egybeesett a Pride-dal, adja magát egy furcsa párhuzam, amely GFG bizarr logikája mentén vezethető le. Tehát: volt nekem egy barátnőm, aki elhagyott. Volt egy másik, akit én rúgtam ki. És tegyünk bele a képletbe egy harmadik nőt is, akihez soha nem volt semmi közöm. Na már most, ha ők hárman szombaton összeálltak, és kézen fogva vonultak végig a Pride-on, ebből az következik, hogy én éppen szakadok?

Jó, hát akkor szakadjak, essek szét, meg hulljak atomjaimra, de akkor mi a helyzet a Fidesszel? Mert mintha valami olyasmi történt volna narancsosékkal, amikor a ’90-es években elhatározták, miszerint ők immár nem liberálisok, hanem konzervatív nép-nemzetiek lesznek, hogy kilépett tőlük Ungár Klára, Fodor Gábor meg még jó néhány arc, és máshol próbáltak szerencsét. Most kell megtudnunk, hogy akkoriban a Fidesz szakadt? Meg szétesett és atomjaira hullott?

Ha viszont ez így van, akkor az nagyon jó ómen a Jobbik számára, ugyanis a Fidesz nem sokkal eme “szétesés” után kormányra jutott.

Úgy tűnik, G. Fodor Gáborék igencsak nagy reményekkel várták ezt a bizonyos vecsési találkozót. És ahogy az már náluk szokás, meg sem várták a végkifejletet, azonnal elkezdték hajtogatni, hogy “szakad a Jobbik”, és most sorra gyártják az izzadságszagú “híreket” a saját láz- és vágyálmaikról. Nem tudom, eljut-e az agyukig az a felismerés, hogy ezt a fajta szánalmas “hírgyártást” már csak azon olvasóik veszik komolyan, akiknek az IQ-ja vetekszik egy tál odaégetett sült krumpliéval. A szegény Habony-hűbéresek olyanok, mint a kisgyerek, aki fél elaludni, ezért azt hajtogatja magában, hogy igazából nincs is senki az ágy alatt.

Akkor már inkább a bajai halászléfesztivál meg a pálinka. Azt ugyanis másnapra ki lehet aludni.

Bogdán Szabolcs
szebbjovo.hu


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »