Szanyi: árulás az, amit ez a két ‘szegedisrác’ művel(t)

Szanyi: árulás az, amit ez a két ‘szegedisrác’ művel(t)

Ellepték a közösségi médiát Botka László visszalépését kommentáló megjegyzések. Szanyi Tibor Facebook oldalán megfutamodásnak minősítette a hírt. Ezt írta a poszthoz: “Számomra az árulás az, amit ez a két ‘szegedisrác’ művel(t). Harc helyett hazaköpni nem túl okos dolog.”

Szanyi a Facebook-oldalán és Tumblr-oldalán is megszólalt, ott azt írja, hogy:

“Szerintem egy vezető nem attól vezető, hogy összeszarja magát, és harc helyett hazaköpköd.”

De úgy látja, a baloldal nem szűnhet meg, ugyanis van rá igény. Egy későbbi reblogban ugyanakkor kicsit bővebben is kifejti, mit gondol:

„Én eskü alatt mondom, hogy az MSZP semelyik szegletéből nem hallottam olyat, hogy közülünk a Botkát bárki is le akarná váltani, senki olyannal nem beszéltem, aki meg akarta volna fúrni. Az persze tény, hogy alig-alig állt szóba velünk, viszont állandóan az üldözési mániájával szembesültünk.

Itt-ott volt lepkefingnyi morgolódás is, de az mindig van. Én még soha, egyetlen vezetőnk mögött sem láttam olyan egységet, mint most Botka esetében.

Persze tudtuk a gyenge pontjait is. Erre mondtuk, hogy azért vagyunk, hogy ezeken segítsünk. Mindenkivel bizalmatlan volt. Nem ment neki a csapatjáték, s a szorongásai felemésztették az erejét. Sajnálom.”

Hogy mi lesz? Szerintem nem lesz miniszterelnök jelöltünk, hanem megpróbálunk szót érteni mindenkivel. Tárgyalni kell! Gyorsan, hatékonyan. Nincs minden veszve.

Hírdetés

Fodor Gábor pedig így fogalmazott: “Belülről, a saját táborából tették tönkre, nem érdemes fideszes ármányt, összeesküvést keresni a háttérben.”

Fodor bejegyzése teljes terjedelmében:

“Alig fél év van hátra a választásokig, és nem telik el úgy hét, hogy egy újabb ellenzéki párt, vagy önmagát erre felkentnek gondoló csoportosulás ne jelentené be önálló indulását, és ne hirdetne önálló miniszterelnök-jelöltet. Ha jól számolom, jelenleg több mint öt kormányfő-jelölt áll a demokrata ellenzéki oldalon, de ki tudja, hol van még a vége. A Jobbik nélküli ellenzék így le fog mondani a 2018-as győzelemről. Szemmel látható, hogy a pártvezetők többsége már nem akar nyerni, csak saját pártjának jövőjét akarja bebiztosítani az új parlamentben.

A jelenlegi választási törvényben az egymással versengő ellenzéki listák egyet jelentenek a biztos vereséggel. Egyet jelentenek Orbán Viktor harmadik győzelmével. Pedig lehetne másképp is, lehetett volna másképp is. De úgy látszik, a baloldali és a liberális ellenzék elengedte 2018-at. A kérdés csak az, vajon a választók is elengedték-e?

Ami jelenleg zajlik, annak két nyertese lesz. Az egyik az újrázó Orbán Viktor lesz, a másik pedig Vona Gábor. A Jobbik elnöke néppártosodási buzgalmában tovább növelheti támogatottságát a kormányt váltani akarók szavazók körében. Mert ne feledjük, a demokrata ellenzék jelenleg nem a Fidesszel, hanem a Jobbikkal versenyez a második helyért. És a szövetségkötési hajlandóság hiányában ez a verseny is eldőlni látszik. A kampány hajrájában az a párt tudja majd elnyerni az ellenzéki szavazatok többségét, aki a legközelebb áll ahhoz, hogy a Fideszt megállítsa. Ma nagyon úgy tűnik, ez nem az MSZP lesz, és nem is a többi baloldali kispárt, LMP-vel és DK-val együtt.

Botka László tárgyalási alapnak teljesen megfelelő ajánlatát feltűnő gyorsasággal utasították vissza a megkeresett pártok vezetői. Mintha összebeszéltek volna. Közben az oldalvonalról bekiabálók is az MSZP miniszterelnök-jelöltjének távozását sürgetik./ A Lattmann-Tarjányi történetben elképesztő világ tárul fel a háttérben. Na erre biztos, hogy a társadalom több, mint két harmadának nincs szüksége./ Sokakban Bajnai Gordon története sejlik fel. Van egy sikeres, valódi eredményeket felmutató ellenzéki jelölt, aki az ellenzéki szavazók többségének bizalmát élvezi. És alig fél évvel a választások előtt alighanem sikerült végképp ellehetetleníteni szövetségkötési terveit. Belülről, a saját táborából tették tönkre, nem érdemes fideszes ármányt, összeesküvést keresni a háttérben. Felesleges azzal is sokaknak áltatni magát, hogy a szegedi polgármester nem volt jó jelölt. De, jó volt, a mostani helyzetben a legjobb. A poszt emeszpés, és önmagát liberálisnak gondoló politikusok és értelmiségiek szokásos “ keverése” pusztította el a siker esélyét.

Mi, liberálisok, az alábbi kérdésekre a szétforgácsolódott baloldaltól Botka Lászlón kívül még senkitől nem kaptunk érdemi választ. Hogyan akarnak nyerni jövőre? Hogyan akarják a 106 egyéni körzet többségét megnyerni a külön listákkal? Ki az a miniszterelnök-jelölt, akit Botka László helyett a teljes ellenzék elfogadna? Mert amíg ezekre a kérdésekre nincs megnyugtató és egyértelmű válasz, addig jogosan merül fel a gyanú, hogy az ellenzéki pártvezetők többsége 2018-ban akarva, vagy akaratlanul, de Orbán Viktor újrázásért dolgozik.”

Forrás: hirado.hu / HVG.hu / Facebook / Polgárportál

The post Szanyi: árulás az, amit ez a két ‘szegedisrác’ művel(t) appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »