Szél Bernadett a nemzetbiztonsági bizottság elé vinné Rogán Antalt

„Ne aggódjon az ország első propagandaminisztere – kezdeményezem, hogy Rogán Antalt a nemzetbiztonsági bizottság ebben az ügyben, és a letelepedési kötvényforgalmazó cég kirablása ügyében is hallgassa meg” – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett. A bejegyzésből kiderül, hogy elsőként a Dózsa Györgyi úti gázolásra utalt az LMP társelnöke.

Hozzátette, Rogán mindkettőben sáros lehet. „Ami késik, az eljön, és neki is ki kell lépnie az alvilág árnyékából” – jelentette ki.

Hétfőn derült ki, hogy hiába okozta a gyanú szerint a Dózsa György úti balesetben két ember halálát, nem került előzetes letartóztatásba M. Richárd.

A Jobbik kedden azt közölte, a fideszes igazságszolgáltatás szégyene a férfi elengedése, ezért Pintér Sándor belügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszterhez fordulnak. „A bírói döntés összefüggésben áll-e azzal, hogy M. Richárd jó viszonyt ápol azzal a céggel, amelyik Németh Szilárd, Rogán Antal és a Fidesz rendezvényeit biztosítja?” – tette fel a kérdést a párt frakcióvezető-helyettese.

http://mno.hu/

Az MSZP közleményben ugyancsak azt írta: Pintér Sándor belügyminiszternek magyarázatot kell adnia arra, mi folyik M. Richárd ügyében. Itt az ideje, hogy Pintér Sándor belügyminiszter átfogó vizsgálatot indítson, milyen veszélyt jelent Magyarország számára Rogán Antal, az időnként helikopterező propagandaminiszter ugyanis maga a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat az utóbbi években a nevéhez köthető botrányos ügyeivel: a szerencsejáték-törvénytől az offshore cégeken keresztül értékesített letelepedési kötvényeken át a belvárosi ingatlanpanamáig – emelték ki.

Maga Rogán Antal azt nyilatkozta, nem ért egyet M. Richárd házi őrizetével. A miniszterelnöki kabinetfőnököt az Origo azért kérdezte erről, mert korábban, 2013 végén ő volt az, aki a nyilvánosság előtt követelte, hogy a szintén halálos közúti balesetet okozó Eva Rezesová házi őrizet helyett előzetesben várja ki a másodfokú tárgyalását.

http://mno.hu/

A 444.hu szerint egyébként M. Richárdnak korrupt rendőrökkel is kapcsolata lehetett, a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozói pedig Gyurma fedőnéven ismerték a férfit. M. Richárd emellett közeli kapcsolatban volt a rendőri korrupciós ügyben szintén érintett K. Konráddal, akinek szekuritis szolgálata május végén Rogán Antal lakossági fórumát biztosította. Ráadásul a 444 úgy tudja, hogy M. Richárd cége viszi azt a Nyugati pályaudvar melletti pizzériát, amelynek korábbi olasz tulajdonosát – a DJ-ként is befutó Karmatronicot – magyar alvilági körök félemlítették meg, majd űzték el az országból.

A másik, Szél Bernadett bejegyzésében idézett ügy előzménye, hogy még áprilisban vittek el az Arton Capital budapesti irodájából 600 millió forintot és egy értékes adatokat tartalmazó szervert. Megírtuk, a Fővárosi Cégbíróságnál leadott dokumentumok szerint Kosik Kristóf – Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek és Habony Árpádnak, a kormányfő informális tanácsadójának ügyvédje – intézi az Arton Capital Hungary Kft. hivatalos ügyeit.

Lapunk arról is beszámolt, hogy a cég valamiért olyan jól feküdt a magyar kormánypártoknál, hogy külön fejezetet szenteltek neki a letelepedési kötvények értékesítését lehetővé tevő jogszabályban. A Rogán Antal által 2012 októberében kezdeményezett, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény módosításakor ugyanis különleges jogokat kapott az a cég, amely magyarországi székhellyel rendelkezik. Míg más vállalkozások esetében területileg és állampolgárság alapján osztották fel a világ országait, az Arton Capital Kft. – mint magyar székhelyű társaság – bármilyen hovatartozású külföldinek intézhet letelepedési engedélyt a kötvényprogramon keresztül. A cég esetében tehát nem érvényesül a területi és állampolgársági leosztás elve.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »