Szijjártó reméli, minél hamarabb hazamegy a holland nagykövet

Többé nem látják szívesen a külügyminisztériumban a hollnad nagykövetet, sőt Szijjártó Péter reméli, hogy a diplomata a lehető leghamarabb hazautazik. A külgazdasági és külügyminiszter ezt azután jelentette ki, hogy Gajus Scheltema párhuzamot vont a magyar kormány és a terroristák módszerei között.

Felháborítónak nevezte és a lehető leghatározottabban visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a távozó holland nagykövet nyilatkozatát csütörtökön Budapesten, újságírók előtt.

Hangsúlyozta: különösen határozottan utasítja vissza azt, amikor a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében. „Ez egy olyan vád, amelyet még a legdurvább vitákat hozó 2015-ös évben sem engedett meg magának szinte senki” – fogalmazott. Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.

Szijjártó Péter jelezte azt is, amíg a holland nagykövet nem megy haza, a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten. Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi. Ilyet ne engedjen meg magának senki Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben! – fogalmazott a miniszter.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »