Szilveszter Dakar-hangulatban: Gyenes Mani a tereprali perui rajthelyszínén köszönti az újévet

Szilveszter Dakar-hangulatban: Gyenes Mani a tereprali perui rajthelyszínén köszönti az újévet

A jubileumi Dakar Rali maraton kategóriájának megnyerését célozza Gyenes Emánuel. A szatmárnémeti motoros vasárnap utazik el Peruba.
Álmodj, merj és éld át (Dream. Dare. Live It) a mottója a 2018-as Dakar Ralinak, amelynek a jubileumi, negyvenedik kiírásán is rajthoz áll Románia legeredményesebb terepmotorosa, Gyenes Emánuel „Mani”.

A szatmárnémeti pilóta november végén pakolta hajóra KTM-jét, hogy jómaga az idei esztendő utolsó napján üljön repülőre. Reggel indul majd Bukarestből, de az időeltolódás miatt az új évet már a seregszemle perui starthelyszínén, Limában köszöntheti, ahol még további hat nap áll a rendelkezésére az akklimatizálódásra.

– mondta a Krónikának Mani. Számára viszont már megszokott ez a „sportos” szilveszter, hiszen a 2018-as már a nyolcadik Dakarja lesz, ráadásul 2007-ben még az „eredeti” afrikai terepviadalba is belekóstolhatott. „Most sokkal jobb formában vagyok. Tapasztaltabb lettem, és erőnlétileg is felkészültebb vagyok” – magyarázta. Céljai viszont nem változtak: újfent korábbi legjobb eredményét szeretné túlszárnyalni, amely a 2017-es 17. hely révén a 2016-ban elért 14. helye maradt.

– tette hozzá.

A gyáriak pilótái már szinte hagyományosan az élen zárnak, de azért Mani rámutatott, hogy egy-két privát csapat is be szokott férkőzni közéjük. Kérdésünkre úgy vélte, hogy neki csak akkor lehetne esélye arra, hogy egy gyári csapat felkeresse, ha dobogón zárna. Ráadásul még akkor is csekély, mert Románia túl kis piac az olyan nagy motorgyártóknak, mint amilyen a KTM. Mint megtudtuk, a Dakaron is lehetőség van arra, hogy egy tőkeerős szponzorral valaki „bevásárolja” magát egy kisebb gyári csapathoz, de igazán nagy konstruktőrök olyan országokból toboroznak, ahol utána növelni tudják termékeik eladását. „Nyilván szeretnék én is gyári csapatnál versenyezni. Mindenki szeretne” – fűzte hozzá az előnyöket ecsetelve.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy saját csapatában remek az összhang.

– szögezte le.

Mani januárban is a 2017-ben használt versenygépével fog elrajtolni, ám azt az év folyamán felújították, az alkatrészeket kicserélték. Új KTM-re idén nem futotta, de megjegyezte, hogy a legújabb modellt akkor sem vehette volna meg, ha lett volna rá pénze, mert ezeket az új, könnyebb és erősebb gépeket a gyártó csak a gyári csapata versenyzőinek szánta.

Az idei magyarországi enduróbajnokságot megnyerő Gyenes jelezte, hogy a 2017-es „szünet” után visszatér a maraton kategóriába, amelyet 2015 után újfent szeretne megnyerni. „Remélem, hogy jó versenyem lesz, nem fogok eltévedni és sok időt veszíteni.

– beszélt célkitűzéseiről. A hozzá hasonlóan magáncsapattal induló versenyzők közül az enduró-világbajnok Ivan Cervantest, Mario Patraót és a rutinos Stefan Svitkót említette, akik szerinte még szintén képesek lesznek felvenni a versenyt a gyári csapatok motorosaival.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »