Terrorcselekményként kezelik a szurguti késelést

Terrorcselekményként kezeli a helyi rendőrség a múlt hétvégi szurguti késelést, az ügyben eddig legalább tíz embert vettek őrizetbe – írta csütörtökön a Znak orosz hírportál.

A Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó Szurgut városában szombaton hét járókelőt késsel megsebesített – közöttük négyet súlyosan – a dagesztáni származású, 19 éves Artur Gadzsijev helyi lakos. Később az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a támadás elkövetőjeként jelentkezett a szócsövének számító Aamák hírügynökségen keresztül, a férfinál a rendőrök megtalálták az Iszlám Állam jelképeit.

A hatóságok tájékoztatása szerint a rendőrök azonnal a támadás helyszínére érkeztek, megpróbálták őrizetbe venni a férfit, de mivel ellenállást tanúsított, lelőtték.

A Szabadság rádiónak a helyi muszlim közösségre és a nyomozáshoz közel álló illetékesekre hivatkozó értesülései szerint két dagesztáni férfi ellen már vádat is emeltek terrorizmus elősegítése miatt. A rendőrök a férfi feltételezett segítői mellett mindenkit őrizetbe vettek, aki csak ismerte az elkövetőt.

A Szövetségi Nyomozó Iroda viszont nem tekinti a terrorizmust elsődleges indítékként, a nyomozók a hírportál szerint feltételezik, hogy Gadzsijevnek mentális problémái lehettek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »