Terrorizmus – Rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban

Terrorizmus – Rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban

PÁRIZS. Szándékosan rendõrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Elysée sugárúton hétfõ délután, nem sérült meg senki – közölte a helyi prefektúra.

Hivatalos források szerint a jármû a délután 3 óra 40 perckor történt ütközés után kigyulladt. A környéket a rendõrség lezárta, a metró nem áll meg a Champs-Élysées-Clemenceau megállónál.  

A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a Renault Mégane gépkocsi vezetõjénél, aki egyedül volt a jármûben, fegyver volt, a rendõrök kihúzták a jármûbõl és a helyszínen ártalmatlanították, a lángokat a tûzoltók eloltották. A hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépkocsit tûzszerészek átvizsgálták, s legalább egy gázpalackot, több fegyvert és töltényeket találtak benne.

Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivõje a helyszínen tartott rövid sajttájékoztatóján elmondta: "a támadó feltehetõen meghalt, mozdulatlanuk fekszik (a gépkocsi mellett), de miután a tûzszerészek még dolgoznak, a mentõsök lassan tudják megközelíteni". A szóvivõ megerõsítette, hogy a támadón kívül senki nem sérült meg sem a járókelõk, sem a rendõrök közül.  

A férfi személyazonosságát egyelõre nem közölték, de a BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy egy 33 éves, a rendõrségi nyilvántartásban iszlamista radikáliskén nyilvántartott férfirõl van szó.

A rendõrség arra kérte a lakosságot a közösségi oldalakon, hogy kerüljék el a környéket, amely alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól. A francia hírtelevíziók közvetítésein látható, ahogy a hatósági emberek jelenleg is vizsgálják a helyszínen a fehér színû gépkocsit.  

A francia hatóságok egy öngyilkos merénylõ által végrehajtott terrortámadásként kezelik az ügyet, amelyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot.

Április 20-án, három nappal az elnökválasztás elsõ fordulója elõtt ugyanitt, a párizsi Champs-Elysées sugárúton egy 37 éves rendõrt fejbe lõtt és két másikat, valamint egy német járókelõt megsebesített egy merénylõ, akit a helyszínen lelõttek a rendõrök.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »