Titkos helyen csempészik be a bevándorlókat

Minden korábbinál szervezettebb módon csempészik át a szerb–magyar határon a menekülteket, majd viszik át őket az osztrák határra az embercsempészek – írja a Blikk.

Egyszerű módszer

A bulvárlap szerint drótakadály egyik megjelölt oszlopát emelik ki a földből minden hajnalban egy megadott időpontban a magyar oldalon a csempészek, s a drótot félrehajtva percek alatt 200–250 embert engednek át, aztán visszateszik a kerítést a helyére. Az akció után szinte semmilyen nyom nem marad. Állítólag hétvégi napokon még többen jönnek át, akár a négyszázat is elérheti az átengedett menekültek száma.

Hírdetés

A lap egy bennfentesre hivatkozva azt írja: többnyire hajnali 3 órakor érnek a kerítés szerb oldalára, ekkor emelik ki a cölöpöt, majd hajtják fel a drótkerítést. Percek alatt átkúszik a határ szerb oldalán várakozó 200–250 ember. A menekültek a sötétben egy közeli erdős részre sietnek, ott húzzák meg magukat reggelig.

Pontos menetrenddel, határozott szabályokkal dolgoznak

A Blikk értesülései szerint egy borsodi csapat koordinálja a műveltet, de mellettük egy szerb csempészekből álló bűnbanda is dolgozik.

A közelben szoktak parkolni a csempészek rendszám nélküli autói, buszok most már ritkábban jönnek értük. Az autókra helyben szerelik fel a rendszámot. Az embercsempészek autói kizárólag nappal, csak főúton közlekednek. Most különösen felerősödött az áramlás, kihasználva a balkáni vendégmunkások tömeges átutazását. Érthetetlen, de sosem buknak le, elkerülik az ellenőrzést, mindennap dolgoznak, tucatnyi fuvart bonyolítanak ugyanazokkal az autókkal – tette hozzá a lap informátora. Úgy vélte, kívülről úgy tűnik, mintha a hatóságok szemet hunynának a ténykedésük felett. A Blikk úgy tudja, akadtak már olyan egyenruhások, akik meg is buktak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »