Több újságíró volt, mint tüntető az Emmi előtt

Maroknyi érdeklődővel és nagyszámú sajtómunkás kíséretében tartott tüntetést a kormány oktatáspolitikája ellen a Független Diákparlament (FDP) este. A nagyjából húsz résztvevő többnyire fiatalokból állt, akik a CEU épülete elől az Emmi elé vonulva elénekelték a Pink Floyd ­Another brick in the wall című számát, politikailag aktualizált szöveggel.

A minisztérium előtt aztán cipősdobozokból építettek valami általuk fontosnak ítéltet, ami elmondásuk szerint a diákokat a döntéshozóktól elválasztó falat jelképezi. Békés Gáspár, az FDP kommunikációs vezetője szerint a középiskolások embertelen terhelésnek vannak kitéve, de nehezményezte Putyin díszpolgári címét a Debreceni Egyetemen.

Kicsit soványra sikerült a demonstráció Fotó: Kurucz Árpád

A szervezet weboldalán olvasható bemutatkozás szerint az FDP teljesen transzparensen és demokratikusan működik, állításuk szerint a Soros-tervet sem ismerik. Azt azonban nem cáfolták, hogy – mint korábban lapunk is beszámolt róla – Schilling Árpád támogatja őket, aki egyébként pont a Soros György által tízmilliókkal finanszírozott Krétakör alapítója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »