Többévados A Gyűrűk Ura-sorozat készül

Az Amazon Stúdió megszerezte A Gyűrűk Ura globális televíziós jogait, és többévados sorozatot indít J. R. R. Tolkien regényei alapján.

„Az Amazon Prime Középföldére készül” – írta hétfői Twitter-bejegyzésében Jeff Bezos, az Amazon.com alapító elnöke, belinkelve a vállalat friss közleményét is.

Amazon Prime heads to Middle Earth. https://t.co/QowUmf8t3S pic.twitter.com/YVciEX3u2t— Jeff Bezos (@JeffBezos) 2017. november 13.

Az Amazon közleményéből nem derültek ki a Tolkien-hagyaték gondozóival született megállapodás részletei, de a Deadline.com hollywoodi hírportál értesülései szerint az Amazon Stúdió 250 millió dollár (66,5 milliárd forint) körüli összeget fizetett a jogokért.

A portál becslései szerint egy fantasysorozat költségvetése 100–150 millió dollár között mozog évadonként.

A Középföldén játszódó új sorozat A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége eseményeit megelőző új történeteket fog elmesélni. A megállapodás részét képezi egy esetleges további előzménysorozat elkészítése is. A sorozat kezdésének dátumáról és szereplőiről egyelőre nem tudni semmit.

http://mno.hu/

A Gyűrűk Ura-regények nyomán Peter Jackson rendezésében forgatott trilógia csaknem hatmilliárd dolláros bevételt hozott világszerte, és 17 Oscar-díjjal jutalmazták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »