Tökéletes magyarsággal beszélt a Teréz körúti robbantó

Tökéletes magyarsággal beszélt a Teréz körúti robbantó

Bors, Blikk

Tökéletes magyarsággal beszélt a Teréz körúti robbantó, és még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy a detonáció után cipőt cseréljen. A hatóságoknál tegnap jelentkezett a támadás egyik koronatanúja, írja a Bors.

Ahogy az várható volt, teljes erővel zajlik a Teréz körúti robbantó kézre kerítésére indított hajtóvadászat.

Kiszivárgott információk szerint a feltételezett elkövető a robbanás után megszabadult világos színű horgászkalapjától, majd a dzsekije kapucniját húzta a fejére. Előre átgondolt terv szerint cselekedett: még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy fehér sportcipőjét lecserélje, majd a Blaha Lujza tér felé vegye az irányt.

A Bors úgy tudja, hogy az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, akitől tiszta magyarsággal elnézést kért.

Dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta ezt az értesülést.

Valószínűleg pszichopatával állunk szemben

A Blikknek nyilatkozó Bilkei Pál, klinikai szakpszichológus szerint az elkövető eufórikus állapotban lehet, és úgy véli, olyat tett, amire más nem képes.

„Napokig tarthat ez, aztán elkezd a következményeken gondolkozni. Pszichopatáról beszélünk, aki tele van kisebbségi komplexussal.Ő az örök vesztes, aki most, beteg látásmódja szerint kivívja az emberek csodálatát. Ahogy a figyelem egyre kevésbé irányul rá, kétségbeesik, és biztos, hogy valakinek elhenceg tettével”

– idézi a lap a szakember véleményét, ami reményt ad arra, hogy a merénylő remélhetőleg hamarosan lebuktatja magát.

Hírdetés

A KNYF tegnap egy felhívást tett közzé, melyben továbbra jelezték: várják a szemtanúk jelentkezését és a kamerafelvételek megőrzésére szólítottak fel.

Kiemelten kérték azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétáTeréz Kkölt a rendőrjárőr mellett. A felhívás sikeresnek bizonyult, ugyanis a lehetséges koronatanú tegnap már meg is jelent a rendőrségen.

Dr. Simon Richárd a lapnak elmondta: eddig közel kétszáz bejelentés érkezett a lakosságtól az esettel kapcsolatban. A kamerafelvételeken is látható szemtanúk közül már sokakat sikerült azonosítani és meghallgatni.

A Bors úgy értesült, hogy a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő, A. Szabina továbbra sincs kihallgatható állapotban, bár az intenzív osztályt már elhagyhatta.

A Blikk közlése szerint az életveszélyes sérülései miatt mélyaltatásban tartott fiatal rendőrnő az ébresztés után felismerte szeretteit, ám a robbanás pillanataira továbbra sem emlékszik.

A bulvárlap úgy tudja, a lány nyílt koponya-, nyak- és lábsérülést szenvedett, és több életmentő műtéten is átesett.

Társát, V. Lászlót továbbra is lábsérüléssel kezelik a sebészeten. A férfi szerencsére rendelkezett annyi lelki erővel, illetve volt annyi egészségügyi tapasztalata, hogy közvetlenül a robbanás után szakszerű segítséget tudjon nyújtani kolléganőjének: a mentők kiérkezésééig sapkájával csillapította a lány vérzését.

A két sérült rendőr a Honvéd Kórházban 24 órás védőőrizet alatt áll, a Borsnak nyilatkozó bennfentes szerint

„igen komoly védelmet kaptak, hiszen bár a Honvéd Kórház zárt intézmény, de korántsem kijátszhatatlan”.

A felderítő munka támogatására a Belügyminisztérium létrehozott egy küllön internetes oldalt, amelyre bárki feltöltheti az esetről készült felvételét: a videókat a robbantas.bm.gov.hu címre várják az illetékesek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »