Tovább dúl a dízelbotrány, de a VW elégedett a megállapodással

„Nagyon ésszerű kompromisszum született” a dízelcsúcson, vagyis a nagy autógyárak, illetve a német tartományi és szövetségi kormányok augusztus elei értekezletén – mondta a Volkswagen szóvivője a német dpa hírügynökségnek. Ezzel ara reagált, hogy a szövetségi környezetvédelmi miniszter, Barbara Hendricks szerdán környezetvédelmi szempontból elégtelennek nevezte a csúcson született megállapodást.

Hendricks szerint a dízelmotorok vezérlő szoftverének frissítése – amit a gyártók a csúcson vállaltak – nem elég, a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez szükség lenne a régi dízelmotorok hardveres, vagyis fizikai átalakítása is. A szövetségi környezetvédelmi hivatal mérései szerint ugyanis közel hetven német város levegőjének nitrogén-oxid terhelése még a dízelautók szoftverfrissítése után is a megengedett érték felett fog maradni.

http://mno.hu/

A VW konszern szóvivője szerint viszont a hardveres megoldások kifejlesztése és hatósági engedélyeztetése éveket venne igénybe – és eleve csak az öreg dízelautóknak egy bizonyos hányadánál jöhetne szóba mint megoldás, aránytalanul magas költségek mellett. Ezzel szemben a szoftverfrissítés és az autók lecserélésének az ösztönzése gyorsan megvalósítható.

A szóvivő szerint a Volkswagen konszern legújabb generációs motorjainak környezetvédelmi szempontból nehezen kifogásolható paramétereire is. Az ADAC autóklub mérései szerint a Volkswagen legújabb generációs belsőégésű motorjai mind emissziós, mint üzemanyag-fogyasztási szempontból a létező legjobbak közé tartoznak

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Óva int mindenkit a dízelmotor kiátkozásától a Volkswagen konszernhez tartozó MAN teherautógyár üzemi tanácsának elnöke, a Volkswagen konszern felügyelőbizottságának a tagja, Saki Stimoniaris. Szintén a dpa hírügynökségnek adott nyilatkozatábanazt mondta: az Euro-6 normás határértékek 2013-as bevezetésével a tehergépjárművek nitrogén-oxid-kibocsátása 80 százalékkal csökkent, a szállópor-kibocsátás pedig szinte már nem is mérhető.

A dízeljárművek belvárosi kitiltása – amit környezetvédők és és egyes városvezetők is felvetettek – szerinte valóságos káoszt okozna, hiszen még a mentőautók sem közlekedhetnének. Németországban a „dízel” már az év szitokszavának számít és ebben a formában a dízelről magáról is csak Németországban alakult ki vita.

A MAN nagy erőfeszítéseket tesz az alternatív hajtási technológiák kifejlesztése terén, de még nagyon sok időnek el kell telnie azonban ahhoz, hogy egy negyven tonnás kamion elektromos hajtással el tudjon jutni például Münchenből Hamburgba. És ez nem csak járműtechnológiai, hanem infrastrukturális kérdés is. Nem beszélve arról, hogy maguknak a járműveknek is megfizethetőknek és gazdaságosan üzemeltethetőknek kell lenniük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »