Tovább pusztít az erdőtűz a horvát tengerparton

Tovább pusztít az erdőtűz a horvát tengerparton

TUCEPI. Továbbra is erdõtüzek pusztítanak a dél-dalmáciai Makarska riviéra közelében, az újabb tûzeset miatt a hatóságok Tucepi több szállodájából 800 turistát evakuáltak hétfõn – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).

Az elsõ tûzeset Podgora közelében történt szombat hajnalban. A tûzoltók azonban az erõs széllökések miatt nem tudták feltartóztatni a lángokat, amelyek így továbbterjedtek a Bikovo Természetvédelmi Parkra. A viharos erejû szél a hétvégén megnehezítette a tûzoltó repülõgépek munkáját is. A tûzoltásba ezért hétfõn a hadsereg is bekapcsolódott.   

Drazen Glavina megyei tûzoltó fõparancsnok a sajtónak elmondta, hogy két erdõtûz néhány helyen megközelítette a lakóházakat is, és lehúzódott teljesen a tengerig. Senki sem sérült meg. Hozzátette ugyanakkor, hogy meggyengült a bóra szél, ezért a tûzoltó repülõgépek újra felszállhatnak. Az erdõtüzeket csak levegõbõl lehet eloltani.   

Hírdetés

A tûz hétfõn délelõtt Makarska felé vette az irányt. Az oltás és a tûz terjedése miatt több helyen útlezárásokra kell számítani.   

A horvát lapok arról számoltak be, hogy a turisták egy része felajánlotta segítségét a tûzoltásban, mások viszont úgy döntöttek, hogy megszakítják nyaralásukat, és hazautaznak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »