Tragédia: hármasikrek édesanyja hunyt el a szülést követően

Tragédia: hármasikrek édesanyja hunyt el a szülést követően

Újszülött hármasikrek édesanyja hunyt el Debrecenben pénteken este, a három babával egyedül maradt, kétségbeesett édesapa Facebookon kért segítséget. Fábián Tamás, közösségi oldalán arról ír: kérésére a Tündérkör Alapítványon keresztül várják a pénzbeli segítséget, de a mindennapokhoz szükséges eszközöket – pelenka, popsitörlő, mosószer, öblítő, tisztálkodási szerek – is gyűjtenek. 

A Cívishír információi szerint a babák, két lány és egy fiú egészségesek. A 32 éves hajdúszoboszlói nő korábban óvónőként dolgozott. Az édesapa, a 29 éves Fábián Tamás kamionsofőr, a felfoghatatlan tragédia után rá marad a kicsik ellátása, gondozása.

A megrendült édesapa a portál megkeresésére telefonon elmondta, hogy feleségével, Nikolett-tel évek óta próbálkoztak a gyermekvállalással – sikertelenül. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd három megtermékenyített petesejtet ültettek Nikolett méhébe, mindhárom pici meg is maradt. Az utóbbi hat hetet Nikolett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltötte, hiszen veszélyeztetett terhes volt. Az egészséges kisbabákat (Mirát, Lénát és Milánt) rendben segítették a világra a terhesség 33. hetében, császármetszéssel. Az anyuka azonban nem sokkal később meghalt.

Hírdetés

A gyerekek inkubátorban, de jól vannak, egyedül a kisfiú igényel légzéstámogatást. Ahhoz, hogy elhagyhassák az intenzív osztályt, a súlyuknak még gyarapodnia kell. Az édesapát elhunyt felesége családja és a saját családja támogatja.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleményt küldött a Cívishírnek, ebben azt írták: mindhárom magzat jó állapotban született, 1300 és 1600 gramm közötti súllyal. Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A klinikai központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését. Mint írták, a keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex ellátás ellenére elvesztették az asszonyt. 

http://mno.hu/

Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért. Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette. 

Aki segíteni szeretne a családnak, vegye fel a kapcsolatot a Tündérkör Alapítvánnyal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »