Trump elítéli a londoni "pancser terroristát"

Az amerikai elnök “proaktív” lépéseket szorgalmazott, így például az internet terrorista csoportok általi használatának jobb ellenőrzését.

“Újabb támadást hajtott végre Londonban egy pancser terrorista. Ezek beteg és tébolyult emberek, akik a Scotland Yard látókörében voltak. Proaktívaknak kell lennünk” – írta hajnali Twitter-üzenetében Donald Trump. ”Sokkal keményebben kell bánni ezekkel a pancser terroristákkal. Az internet a fő toborzó eszközük, amelyet el kell vágni, és jobban ki kell használni” – hangsúlyozta.

Az amerikai elnök kisvártatva egy másik Twitter-üzenetében ismét támadta azokat az erőfeszítéseket, amelyek a megpróbálják meghiúsítani a kormánya által elhatározott, hat muzulmán többségű ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmat, illetve a menekültek befogadásának korlátozását, hangsúlyozva, hogy a sokak által vitatott tilalomnak valójában még szélesebb körűnek kellene lennie.

“A beutazási tilalomnak sokkal szélesebb körűnek kellene lennie, keményebbnek és határozottabbnak, de ostoba módon, az nem lenne politikailag korrekt” – hangoztatta Trump a Twitter mikroblog oldalon. Az amerikai legfelsőbb bíróság októberben tart meghallgatásokat a vonatkozó elnöki rendelet alkotmányosságáról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »