Trump tagad a menesztett FBI-igazgató vizsgálatának ügyében

Donald Trump amerikai elnök sajtókonferenciáján tagadta, hogy arra kérte James Comeyt, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nemrég elbocsátott igazgatóját, állítsa le a volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn orosz kapcsolatainak ügyében zajló vizsgálatot.

Trump elnök Juan Manuel Santos kolumbiai államfővel tartott sajtótájékoztatóján egy erre vonatkozó újságírói kérdésre felelve kijelentette: “Nem, nem”. Amikor az újságíró felkérte az amerikai elnököt fejtse ki mondandóját, így válaszolt: “Nem, következő kérdés”.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerdán jelentette be, hogy Robert Mueller volt FBI-igazgató személyében különleges ügyészt nevezett ki “az orosz kormánynak a 2016-os elnökválasztás befolyásolására irányuló erőfeszítései és más kapcsolódó ügyek” vizsgálatára.

A lépésre egy nappal azután került sor, hogy kiderült, a múlt héten menesztett James Comey egy feljegyzésében azt írta, Trump elnök arra kérte őt, hogy állítsa le a Michael Flynn orosz kapcsolatainak ügyében zajló vizsgálatot.

(MTI)

Különleges ügyészt nevezett ki egy zsidó, hogy vizsgálja az állítólagos orosz befolyást Trump kampányában

Trump emberei állítólag legalább 18-szor léptek kapcsolatba az oroszokkal a kampány ideje alatt

Trump a volt tanácsadója elleni vizsgálat leállítását kérte az FBI-igazgatótól – a kedvezőtlen válasz miatt rúghatta ki


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »