Ugye ön is tudja, hogy a Fradi kinek köszönheti bajnoki címét?

Ugye ön is tudja, hogy a Fradi kinek köszönheti bajnoki címét?

A kedvenc klubjuk bajnoki címét ünneplő fradisták alaposa és pontos eligazítást kaptak a Szabad Nép Magyar Időktől, kinek is kell hálásnak lenni a rég várt sikerért.

Novák Miklós mai cikkében szelíd, de határozott atyai intéssel teszi helyre azokat az ideológiailag még éretlen Ferencváros-szurkolókat, akik a zöld-fehér focistáknak, esetleg az edzőnek köszönnék meg, hogy a klub bajnok lett. Ha e tudatlan, megtévesztett emberek alaposabban tanulmányozták volna a tudományos NERizmus tételeit, akkor tudnák, hogy az egyetlen ember, kinek igazán hálásnak kell lenniük, nem más, mint

Kubatov Gábor.

Novák gondolatmenete olyan csodálatos ereklyéje a seggnyalás szellemi panoptikumának, hogy bűn volna nem szó szerint idézni:

„A szurkolók ma ugyan a német vezetőedzőt, Thomas Dollt, a gólkirályjelölt Böde Dánielt, a már említett Gera Zoltánt éltetik, ám ha egyetlen embert kell megnevezni, akkor nem is lehet vitás, hogy a siker mindenekelőtt a 2011-ben megválasztott elnök, Kubatov Gábor érdeme.”

Jobb időkben majd talán tanulmányok és szakdolgozatok készülnek a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a sport meglehetősen perverz viszonyáról. Például olyan, mint Kiss Ferenc remek munkája az Aranycsapat, a foci és a Rákosi-rezsim kapcsolatáról. Ebben olvashatjuk ezt az igen tanulságos idézetet az 1949 május 17-i Szabad Népből. A vénaszkennerrel és kitiltásokkal alaposan megszűrt szurkolók egyelőre még nem ennyire kezesek a Groupamában, de a klubvezetés és a fideszes pártsajtó is öles léptekkel afelé, hogy egy Fradi-Újpest rangadóról ilyen tudósítás készülhessen:

“… A csaknem negyvenezer néző, amerre csak tekintett, mindenfelé a győzelmes választás jeleit láthatta. A békét, a virágzó sportot biztosító ötéves tervet és ennek végrehajtóját, a Népfrontot üdvözölték a feliratok. (…) Az állóhelyen a B- közép is két táblát emel a magasba: Éljen Rákosi mátyás! és Mindannyian a Népfrontra szavazunk! Közben Deák, a Ferencváros és a válogatott középcsatára új szerepben mutatkozik be: rövid beszédet tart és hatalmas tapsvihar kíséri szavait, amikor azt mondja: – Bármelyik csapat lesz a mai mérkőzés győztese, egy biztos a Népfront győzni fog!”

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »