Újabb gyanúsítottak Botka és Gyurcsány egykori jogi képviselőjének ügyében

Újabb gyanúsítottak Botka és Gyurcsány egykori jogi képviselőjének ügyében

Újabb iskolaszövetkezeti vezetőt gyanúsítottak meg a szocialista politikus Czeglédy Csaba (aki korábban többször is ellátta Botka László és Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét) ügyében – erősítette meg a Magyar Idők értesülését Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A hatóság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az előzetes letartóztatásról csütörtökön dönt a Szegedi Járásbíróság.

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytatott eljárásnak Czeglédy Csabával együtt immár összesen tizenhárom gyanúsítottja van. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának Csongrád megyei vizsgálati osztálya legutóbb egy szombathelyi férfit vett őrizetbe. Ő egy bodajki székhelyű iskolaszövetkezet vezető tisztségviselője volt 2015 tavasza óta, és az alapos gyanú szerint a bűnszervezetben betöltött tevékenységével az állami költségvetésnek mintegy 181 millió forint vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy ennyi áfát nem fizetett meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »