Újabb gyanúsítottja van a londoni metrómerényletnek

Újabb gyanúsítottja van a londoni metrómerényletnek

A Scotland Yard vasárnap délelőtti bejelentése szerint a fiatal férfit a nyugat-londoni Hounslow városrészben vették őrizetbe a terrorellenes törvény alapján, és egy londoni rendőrőrsre vitték.

Rendőrök a London szomszédságában fekvő Sunbury-on-Thames-ben tartott házkutatás helyszínén 2017. szeptember 16-án, miután Dover kikötőjében őrizetbe vettek egy 18 éves férfit a londoni metro Parsons Green állomásánál előző nap elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben. Bár a szerkezet nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, a támadásban a Scotland Yard szombati adatai szerint így is 30 ember megsérült.
Forrás: MTI

Ő a második, akit a pokolgépes merénylettel kapcsolatban őrizetbe vettek. Előző nap egy 18 éves férfit fogtak el a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A brit sajtó meg nem erősített értesülései szerint a hatóságok őt gyanúsítják azzal, hogy elhelyezte a házi készítésű pokolgépet a londoni metró District Line nevű vonalának egyik szerelvényén. A szerkezet nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hőtől 30-an könnyebben megsérültek.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »