Újabb hírek érkeztek a Samsung Galaxy S9-ről

Újabb hírek érkeztek a Samsung Galaxy S9-ről

Az elmúlt hetekben egyre gyakrabban jelentek meg új információk a Samsung hamarosan érkező csúcskategóriás telefonjáról, a Galaxy S9-ről, ami annak fényében érthető, hogy bő egy hónap múlva hivatalosan is bemutatják a készüléket. A dél-koreai társaság mobilrészlegének vezetője, DJ Koh a múlt héten rendezett CES-en, Las Vegasban egyértelművé tette, hogy az új telefont Barcelonában, a Mobile World Congressen mutatják be, ahogyan azt az elmúlt években meg is szokhattuk a vállalattól. A héten viszont Evan Blass, aki arról híres a mobilrajongók körében, hogy meglehetősen pontos információkat ad ki az új készülékekről jóval a megjelenésük előtt, igen részletes forgatókönyvet közölt arra vonatkozóan, hogy mikor érkezik pontosan a Galaxy S9.

A blogger szerint február 26-án lesz majd az eszköz hivatalos bemutatója, március elsején indul az előrendelés, a megrendelt példányok kiszállítása, illetve a bolti forgalmazás pedig március 16-án kezdődik. Persze nemcsak arról érkezett információ, hogy mikor ismerhetjük meg és szerezhetjük be az eszközt, de arról is elég sok adat megjelent, hogy milyen tudásra számíthatunk. A legújabb információk ráadásul valószínűleg igen pontosak lehetnek, ugyanis az új telefon dobozáról készült fotót tett közzé a világhálón egy másik ismert „szivárogtató”, Benjamin Geskin, ami meglehetősen részletesen bemutatja, hogy mit tud majd az eszköz. Az nem okoz meglepetést senkinek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is két méretváltozat lesz. A Galaxy S9 5,8, míg az S9+ 6,2 hüvelykes Quad HD+ Super AMOLED kijelzőt kap. Mindkét modellből az alapváltozat 4 gigabyte RAM-mal és 64 gigabyte tárhellyel érkezik, jó hír ugyanakkor, hogy microSD kártyával bővíthető lesz a tárolási kapacitás.

Hírdetés

Izgalmas újítás, hogy a Snap­dragon 845 csip kerül majd a Samsung új csúcstelefonjaiba, ami 25 százalékkal gyorsabb, mint az előző modellben, a Galaxy S8-ban lévő Snapdragon 835. Emellett az új csip gyorsabb fotózást is lehetővé tesz. Ha már szóba került a fényképezés: a hamarosan érkező telefonok a kiszivárgott információk szerint 12 megapixeles Super Speed Dual Pixel kamerát kapnak, igaz, azt egyelőre nem igazán lehet tudni, hogy a Super Speed ebben az esetben mire utal. Érdekesség, hogy a várakozások szerint a Galaxy S9+ két előlapi kamerával rendelkezik majd, ami lehetővé teszi, hogy kétszeres optikai zoomot használjanak a tulajdonosok. Az S9 3000, míg az S9+ 3500 milliamperórás akkumulátort kap, elérhető lesz a vezeték nélküli töltési funkció, illetve a legújabb Android verzió mellett a Samsung mesterségesintelligencia-alapú megoldása, a Bixby is elérhető lesz a készülékben.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »