Újabb támadás a koptok ellen

Újabb támadás a koptok ellen

A legfrissebb hírek szerint legkevesebb tíz ember életét vesztette és öten megsebesültek egy kopt templom elleni merényletben Kairó déli részén pénteken, egyiptomi egészségügyi minisztériumi források szerint – írja az Euronews.

Egy fegyveres férfi támadt rá a Heluán negyedben lévő Mar Mina templomra. Az épület előtt kezdett lövöldözni, öt biztonsági őrt megsebesített, mielőtt a rendőrség lelőtte. Az al-Ahram kormánylap internetes oldalán közzétett fényképen, amely valószínűsíthetően a támadó holttestét ábrázolja, egy szakállas, lőszerekkel teli mellényt viselő, földön fekvő férfi látható.

Az EFE spanyol és a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy négy áldozat két egyiptomi katona és egy rendőr, valamint a templom gondnoka. Az ötödik halott a támadó. A dpanak nyilatkozó, nevének elhallgatását kérő biztonsági vezető szerint volt egy másik támadó is, aki elmenekült a helyszínről. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a támadók öten voltak, egyikük robbanómellényt viselt, neki kellett volna behatolnia a templomba és felrobbantania magát.

Tavaly december 11-én 29 ember vesztette életét a kairói Szent Péter kopt templomnál történt öngyilkos merényletben. Idén áprilisban virágvasárnapkor két kopt templom ellen elkövetett öngyilkos merényletben 45 ember halt meg. Ezeket a merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »