Újra állnak a határon a rendőrkalyibák

Újra állnak a határon a rendőrkalyibák

Újabb „ingatlanfejlesztésbe” fogtak a déli határszakasz mentén szolgáló rendőrök. Csakúgy, mint néhány hónappal ezelőtt, most is saját zsebből, de leginkább kreativitásból próbálták megoldani, hogy elviselhetőbbé tegyék a mindennapos, sokszor több mint tizenöt órás szolgálatot.

Elég visszagondolni az elmúlt hetek időjárására. Volt, hogy egyetlen nap alatt hol monszunszerű esőzés verte el az országot, hol trópusi forróság tombolt. Nincs mit csodálkozni azon, hogy a semmi közepére kivezényelt egyenruhások próbálnak igazodni a szeszélyes viszonyokhoz, miközben persze a biztonságot is szavatolniuk kell a migránsok ostromolta 180 kilométer hosszan elnyúló határszakaszon – írja a Blikk.

Először áprilisban ismerhette meg a közvélemény azokat a szemeteszsákokból, rönkökből felhúzott kalyibákat, amelyek gombamód nőttek ki a földből a térségben.

Nem telt el egy hónap, a rendőrség idén májusban reagált a problémára. Bár a sátrakat elbontatták, cserébe viszont több tucat, darabra pontosan 47 esőbeállót húztak fel Röszke közelében egy húsz kilométernyi szakaszon. Ezek másfélszer két méteres, trapézlemez tetejű, négy lábon álló, ülőpaddal ellátott menedékek.

Hírdetés

A határon szolgáló rendőrök szerint, bár valóban kiépült több ilyen építmény is, ettől viszont még bőven akad olyan hely, ahol továbbra is áldatlan állapotok uralkodnak.

Erről tanúskodnak az új fotók is, bár el kell ismerni, hogy az egyenruhások egyre összetettebb és komfortosabbnak tetsző építményeket húznak fel.

Az üggyel kapcsolatban a lap megkereste a rendőrséget, megkérdezve, készül­nek-e bármiféle egyéb, a szolgálatot megkönnyítő fejlesztésre a határon. Nemes egyszerűséggel annyit válaszoltak: „Igen!”


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »