Újratervezés

Újratervezés

Blokád alatt: Katar túlélési stratégiái. Fabinyi Tamás-interjú. Japán magány és a szilikonnők. Vadlóparadicsom a Hortobágyon. Szombaton Magazin!

„Jó lenne őszintén beszélnünk róla, mi lett az egyházzal az ötszáz évvel ezelőtti lutheri normákhoz képest, jó lenne megvitatni, hogyan veszítettünk a lutherizmusból, a kálvinizmusból és általában az igényességből. Elkényelmesedtünk. Próbálunk a hatalomhoz jobban hasonulni. Nemcsak a protestáns egyházak problémája ez, hanem az egész kereszténységé.” (Fabinyi Tamás)

Ez csak néhány a sok érdekes mondat közül a szombati Magyar Nemzet Magazinból. Korszerű, kritikus, konzervatív – hetilap a napilapban. Keresse minden szombaton!

http://mno.hu/

Ki lehet-e éheztetni a világ leggazdagabb országát? Mi történik akkor, ha hirtelen minden szomszéd ellened fordul, és lezárják az egyetlen szárazföldi határt? Át lehet-e programozni 2,7 millió ember élelmiszer-­ellátását egyik napról a másikra? Huszonegyedik századi emberkísérlet élesben – Katarban jártunk a blokád idején, és azt is megnéztük, hogyan élik meg a válságot a magyarok.

Nem szorulhatunk rá olyan eszközökre, mint a félelemmel vagy az ellenségképpel való riogatás – mondja Fabiny Tamás. Az Északkeleti Egyházmegye evangélikus püspökével a politika, a migráció és a Soros-plakátok mellett azért emelkedettebb témákról, így elsősorban az ötszáz éves reformáció XXI. századi üzeneteiről is beszélgettünk, s szóba került az is, milyen kérdést venne szívesen Orbán Viktortól.

A felkelő nap országában egyre több férfi fordul el a társas kapcsolatoktól vagy lép ki a házasságából. Közben ugrásszerűen emelkedik a szinte megszólalásig élethű, eredetileg szexuális célokra gyártott babák eladása, melyek vásárlói közül egyre többen nemcsak az ágyukat, hanem életüket is megosztják velük.

Napjainkban a nyugati férfiak előszeretettel keresnek távol-keleti feleséget maguknak, ám a kínai lovagok is észbe kaptak: ők többek között nálunk, Európában keresik jövendőbelijüket. A globális szerelmi turizmus mögött azonban ritkán van romantika. Annál több az érdek – és persze a politika.

Hideg zuhanyként érte a horvátokat, hogy mégsem kezdhetik el annak a hídnak az építését, amely a Bosznia-Hercegovina által kettévágott országrészeket egyesítené. Pedig már úgy látszott, minden akadály elhárult, hogy megépüljön Európa második legnagyobb hídja, a régen várt peljesaci híd. Közeledik Bosznia és Horvátország vetélkedésének újabb felvonása.

Témák a MagazinbólÚjratervezés
Katari körkép: kiutasított tevék, magyar tehenek a sivatagban, vásárlás csak török szótárral (17., 20. oldal)Valahol jelt kell adnunk
Fabiny Tamás a kocsmanóták dallamára írt egyházi énekekről, a vizes vébéről és a lelki korrupcióról (18-19. oldal)Pusztai pedikűr
A Hortobágyi Nemzeti Park mélyén megbúvó, látogatóktól elzárt Pentezug Európa legnagyobb vadlórezervátuma (21. oldal)Babusgatók
Magány japán módra: a 18 és 34 év közötti felnőttek 43 százaléka soha nem élt nemi életet (22-23. oldal)Globális szerelmi turizmus, romantika nélkül

Modern románcok az agglegényfalvaktól a többmilliós hozományvadászokig (22-23. oldal)Kifüstölt konkurens
Nyolcvan éve tiltották be a marihuánát az USA-ban (24. oldal)Álom ötvenöt méter magasban
Horvátország kontra Bosznia: a híd túl messze van (24. oldal)Ahol a birkák uralkodnak
Feröeren nincs rossz időjárás, csak rengeteg időjárás – Képtelen világ elképzelhetetlenül szép tájakkal, lebegő tavakkal és sok-sok trambulinnal (25. oldal)Pap temette el az emlékmű modelljét
A Szabadság-szobor története (3.) (26-27. oldal)Hamisított székek feketepiaca
Segítik-e az utánzatok az innovációt, vagy potyautasokhoz hasonlíthatók inkább a koppintók? (27. oldal)Tökéletes dolgok-sorozat
A hegyekről (32. oldal)György Zsombor a jelenlegi nemzetpolitikáról. Lakatos Júlia az elvontan gondolkodó magyar baloldal kudarcáról. Plusz Hegyi Zoltán, Pethő Tibor, Szörényi László, Szántó T. Gábor és Weiner Sennyey Tibor tárcái.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »