Vadai levelet írt Botkának: Nincs sok időd Laci!

Vadai levelet írt Botkának: Nincs sok időd Laci!

Kemény hangvételű levelet írt a DK alelnöke Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnökének, amiben az összefogást sürgeti – olvasható az atv.hu-n.

“Egy generációhoz tartozunk, hittük, hogy a mi korosztályunk fogja megváltoztatni az MSZP-t. Én egy idő után ezt reménytelennek láttam és részt vettem egy új párt, a Demokratikus Koalíció létrehozásában, Te maradtál. Miniszterelnök-jelöltje lettél az MSZP-nek. És mindannyiunk miniszterelnöke szeretnél lenni. Ehhez azonban tisztelned kell a választóinkat, a pártunkat és bennünket is” – írja Vadai.

Vadai megemlíti, hogy hiába ígérte Botka a nagy ellenzéki demokratikus csapat építését, ebből nem lett semmi, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyszer sem kereste a DK-t.

Az alelnök úgy folytatja, hiába kéri Botka, hogy a párt Gyurcsány Ferenc nélkül menjen vele, „a DK egy összetartó közösség”.

„Mi nem folytatunk nyilvános vitákat, miközben belül nem egyszer csaknem veszekszünk, de ezt természetesnek gondoljuk, ahogy azt is, hogy aki kisebbségben marad, az ezt fegyelmezetten tudomásul veszi. Nem szivárogtatunk, nem fenyegetjük egymást, nem ígérünk senkinek pozíciót megállapodásért, hallgatásért cserébe.És megvédjük egymást. Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle. Ez a helyzet” – írja Vadai.

Ha egyedül maradnak, Vadai szerint egyedül indulnak, de ezt nem szeretné, ugyanakkor hozzáteszi, szabad a verseny 2018-ban. Nyílt levelét azzal zárja, hogy miután Botka vállalta az MSZP vezetését övé lesz a siker, de ha úgy alakul, a kudarc is.

„Ugyanakkor nem bánnám, ha lassan szembenéznél saját felelősségeddel. Azzal, hogy ha nem változtatsz eddigi magatartásodon, akkor nehéz helyzetbe kerülünk. Még nem késő. De nincs sok időd. Várunk, bármelyik elnökségi ülésünkre is” – zárja sorait Vadai.

atv.hu

The post Vadai levelet írt Botkának: Nincs sok időd Laci! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »