Vajon miért épp most zúdítanak össztüzet az Izrael-imádó filmes mogulra, a zsidó Weinsteinre? Itt nagyon nem tetszik valami…

Némi késéssel, közleménye szerint mégis „azonnali hatállyal” kizárta soraiból a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Izrael-imádó zsidó Harvey Weinstein producert Hollywood legfontosabb irányító testülete, az Oscar-díjakról is döntő Amerikai Filmakadémia (AMPAS – Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Az 54 fős vezető testület rendkívüli ülésen hozta meg döntését azok után, hogy a New York Times és a The New Yorker oknyomozásából kiderült, Weinstein producerként folyamatosan, sorozatosan zaklatott nőket, kihasználva szakmai és piaci befolyását.

Az akadémia szombaton azt közölte, hogy jócskán több mint az ilyenkor minimum szükséges kétharmados többséggel döntött Weinstein kizárása mellett.

Hírdetés

„Nem egyszerűen elhatárolódunk attól, aki nem tiszteli a kollégái, de üzenjük mindenkinek: a tudatos félrenézés, a szexuális erőszak és a munkahelyi zaklatás korának a filmvilágban egyszer és mindenkorra vége” – áll a közleményben, amely szerint olyan problémával, jelenséggel szembesül Hollywood, aminek nem csupán a szakmában, de az amerikai társadalomban sincs helye.

Az akadémia olyan „etikai standardok” kidolgozását is kilátásba helyezte, amelyet minden akadémiai taggal szemben elvárhatónak tekint majd.

Korábban írtunk mi is már arról, hogy Weinstein maga is 20 éve tagja az Akadémiának, az Oscar-gálák rendszeres szereplője volt. Az általa alapított két vállalat, a Miramax és a The Weinstein Co. összesen öt Oscar-díjas filmet készített (Az angol beteg, Szerelmes Shakespeare, Chicago, A király beszéde, A némafilmes), és maga Weinstein is kapott már szobrot, a Szerelmes Shakespeare produceri munkájáért díjazták.

New York Times nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »