Változás a 2022-es birkózó-világbajnokság helyszínében: Oroszország csak egy évvel később jöhet szóba

Változás a 2022-es birkózó-világbajnokság helyszínében: Oroszország csak egy évvel később jöhet szóba

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) megváltoztatta a 2022-es világbajnokság helyszínét az Oroszországgal szemben fennálló szankciók miatt, viszont a 2023-asat odaítélte neki.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) decemberben ugyan négyről két esztendőre csökkentette az Oroszország elleni büntetések időtartamát, de

a jövő évi vb-nek Krasznojarszk így sem adhat otthont,

ezért azt a 2023-as vb-re jelentkező Belgrádnak ítélték, míg

a 2023-as, olimpiai kvalifikációs seregszemle egy később kijelölendő orosz városban lesz.

Hírdetés

„Tiszteletben tartjuk a CAS döntését, és ehhez alkalmazkodtunk” – fogalmazott Nenad Lalovic, az UWW elnöke a szervezet hírlevelében.

„Tavaly év végén nagy sikerrel világkupát tartottunk Belgrádban, 2023-ban pedig hisszük, hogy Oroszország fantasztikus házigazda lesz” – közölte.

A CAS december 17-én jelentette be, hogy jóváhagyta Oroszország eltiltását, de felére csökkentette a WADA által 2019 decemberében kiszabott négyéves büntetést.

A CAS-döntés értelmében az oroszok a 2021-re halasztott tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpián sem indulhatnak nemzetük képviseletében.

A határozat szerint Oroszország a szankció ideje alatt nem jogosult nagyobb sportesemény megrendezésére, valamint ajánlattételre sem. Ezen idő alatt orosz kormánytisztviselők és képviselők nem vehetnek részt olyan eseményeken, mint az olimpia, illetve nagyobb sportágak világbajnoksága.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »