“Végre megölhetjük a kis Hitlert” – így kommentálta egy német lap az osztrák választásokat

“Végre megölhetjük a kis Hitlert” – így kommentálta egy német lap az osztrák választásokat

A Titanic szatirikus német napilap az előrehozott osztrák parlamenti választások győztesét, Sebastian Kurzot úgy ábrázolja, hogy a lövés célpontját az új kancellár-jelölt mellkasára szegezi. A német napilap a Twitteren nyilvánosságra hozott bejegyzésével óriási botrányt okozott. Az ízléstelen képet még egy felirattal is megfűszerezték, amin Kurzot a náci vezetőhöz, Adolf Hitlerhez hasonlítják – informált a DPA ügynökség.

 

A osztrák külügyminisztert, aki a vasárnapi választások során győztesként került ki a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökeként, Ausztria legesélyesebb kancellár-jelöltjének tartják. Kurz nemcsak kemény migránsellenes politikájával és hozzáállásával, de a fiatalságával is magára vonzza az érdeklődők tekinteteket. 31 évesen minden bizonnyal ő lesz Ausztria történetének legfiatalabb kancellárja, valamint Európa legfiatalabb miniszterelnöke is.

 

 

Hírdetés

A Titanic szatirikus napilap azzal egészítette ki a Kurzról készült fotót, hogy egy lőfegyver célbemérőjét a jövendő kancellár mellkasára helyezte a következő felirattal: „Időutazás Ausztriában….Végre megölhetjük a kis Hitlert!”

 

Nagyon sok Twitter-felhasználó elítélte ezt a bejegyzést, sőt, az osztrák médiában gyilkosságra való felbujtásként értelmezték a fotót.

 

Forrás: teraz.sk

 

The post “Végre megölhetjük a kis Hitlert” – így kommentálta egy német lap az osztrák választásokat appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »