Véletlenül kapott 45 milliót Novák Előd testvére

Csabay-Novák Tamás, Novák Előd jobbikos politikus testvérének cége 147 ezer forint helyett véletlenül 147 ezer eurót kapott. A cég első embere azonnal észrevette a hibát, és visszautalta a túlfizetést.

Csabay-Novák Tamás számlájára 45 millió forint érkezett. Véletlenül. Ugyanis a férfi fordítóirodájának német ügyfele 147 ezer forint helyett 147 ezer eurót utalt át – írja a Blikk. Novák Előd, a Jobbik alelnökének bátyja azonnal felvette a kapcsolatot a külföldi vezetővel, és visszautalta a túlfizetést.

„Családos ember lévén ennyi pénznek természetesen nálunk is meglett volna a helye. Mi azonban nem az a fordítóiroda vagyunk, amely lenyeli az ügyfelek pénzét. A korrektség és a tisztesség útját járjuk” – mondta az 1×1 Fordítóiroda vezetője.

Hírdetés

Novák Előd az esettel kapcsolatban Facebook-oldalán közölte, hogy büszke testvérére. „Vajon hány politikus lenne képes mondjuk egy ilyen összegű korrupciós ajánlatnál ugyanilyen tisztességesen eljárni?” – fogalmazott.

A bulvárlapnak egyébként dr. Kónya Tamás ügyvéd azt mondta, hogy Csabay-Novák Tamás jogilag is köteles lett volna visszafizetni a tévedésből kapott összeget, amire előbb vagy utóbb a cég is felszólította volna. Az elévülési idő ilyen esetben öt év.

Korábban egyébként egy nagykőrösi férfi kapott 10 ezer helyett 6 millió forintot munkáltatójától, s a hatalmas összegből 4 milliót azonnal elköltött, a cég utána már hiába követelte vissza pénzét. A férfinak azóta az elköltött összeget 30-40 ezer forintonként kell törlesztenie.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »