VII. Önkormányzati Szabadegyetem – középpontban a fejlesztési programok

VII. Önkormányzati Szabadegyetem – középpontban a fejlesztési programok

NAGYMEGYER. Idén is tartalmas programmal és gondolatébresztõ elõadásokkal, eszmecserékkel várja a résztvevõket a Pro Civis polgári társulás által megrendezett Önkormányzati Szabadegyetem, amelyre október 13-14-én, pénteken és szombaton kerül sor a Nagymegyeri Városi Mûvelõdési Központban.

Az immár hetedik évfolyamába lépõ szabadegyetemen polgármesterek, önkormányzati képviselõk, közéleti szereplõk számos magyarországi és hazai szakember és közéleti személyiség elõadásait hallgathatják meg, elsõsorban olyanokét, akik hosszabb ideje figyelik, segítik illetve építik a magyar-szlovák határmenti gazdasági és társadalmi kapcsolatokat, illetve tevékenyen is részt vesznek a felvidéki magyarság szellemi, kulturális és gazdasági életének fejlõdésében.

A kétnapos konferencia elsõ napján a nemzetpolitika, a fejlesztési programok és pályázati lehetõségek szerepelnek, s a magyarországi elõadói között szerepel többek közt Magyar Levente, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelõ Zrt. vezérigazgatója, Grezsa István kormánybiztos. Terítékre kerülnek az európai uniós õshonos kisebbségek jogai is, utóbbi témáról ad elõ többek közt Szili Katalin miniszteri biztos, Csóti György, a Kisebbségi Jogvédõ Intézet igazgatója és mások. A kisebbségi témákat követõen a felvidéki regionális sajtó, a lokális tájékoztatás kérdésköre szerepel még a szabadegyetem mûsorán.

Kísérõrendezvényként Bób János polgármester képviseletében bemutatkozik Szímõ község, ahol nem minden szikvíz.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »