Visszaállította a Fidesz a zsellérvilágot, és még büszke is rá

Visszaállította a Fidesz a zsellérvilágot, és még büszke is rá

Hétmilliárddal növelték az állami bevételeket a „napszámosok” – írja a kormányzati Magyar Idők.

Az óriási nagy sikernek beállított alkalmi és idénymunka mögött valójában társadalmi katasztrófa, lecsúszó rétegek és persze a kialakuló nagybirtokok állnak.

Vagyis örülhet a zsellér/napszámos, hiszen van itt munka bőven. A nagybirtokon.

Alkalmi és idénymunkások garmadáját alkalmazták idén a munkáltatók, fél év alatt majdnem hatszázezer ilyen bejelentés érkezett az adóhivatalhoz, miközben tavaly a féléves adat 520 ezer körül mozgott, két éve pedig 490 ezernél állt meg – tudta meg a Magyar Idők, vagyis a Fidesz a következő napokban sikernek igyekszik beállítani

Hírdetés

Ennek köszönhetően az államhoz is nagyobb bevétel érkezett; hat hónap alatt majdnem hétmilliárd forint, ez negyedmilliárddal több, mint a múlt év első felében.

Idén már 130 ezer vállalkozás vett fel legális keretek között munkaerőt átmeneti feladatokra, a munkások hat hónap alatt tízmillió munkanapot töltöttek el pár napos felkérésekkel – olvasható a Fidesz-közeli lap. A tavalyi féléves adat a hétmillió napot sem érte el.

Fergetes a siker. Egyre többen dolgoznak vidéken a napszámban, mert egyre kevesebb embernek van saját földje.

2015 – Land grabbing, avagy jövőre menekült leszek én is

Idén hazánk tökéletes bepillantást nyerhetett a közelgő jövőbe. Nemcsak a hihetetlen méretű népvándorlást tapasztalhatta meg, de szemtanúja volt annak is, amint a választott vezetői a nemzeti termőföldvagyont magánosítják. Talán csak első hangzásra tűnik furcsának, de a migráns-válság és a birtokkoncentráció között szoros kapcsolat van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »