Visszakaptuk az igazi Gyurcsányt, aki utálja a Jobbikot

Az elmúlt heteken Gyurcsány Ferencnek a Jobbikkal való lehetséges „összefogásról” előadott meglehetősen zavaros eszmefuttatásával sikerült a reflektorfénybe táncolnia magát. A párt kinevette és visszautasította a bukott miniszterelnök elképzelését, most pedig pár százaléknyi rajongótábora, és mindenki más is megnyugodhat: Fletó a régi, és megint utálja a Jobbikot.

A demokratikus ellenzéki pártok összefogásával leváltható az Orbán-kormány, a 2018-as országgyűlési választáson megverhető a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint. Gyurcsány Ferenc egy hétfő esti budapesti lakossági fórumon azt is mondta, az ellenzéki pártok egymásra vannak utalva, de a Jobbikkal nem szabad összefogni akkor sem, ha átfedések vannak a pártok szavazótáborai között.

 A korábbi miniszterelnök a XXII. kerületi ipartestületi székházban tartott fórumon csaknem kétszáz hallgatója előtt arról beszélt, hogy a Fideszt meg lehetett verni az elmúlt évek fontosabb időközi választásain, de volt, amikor ez csak a jobbikos, vagy éppen a baloldali választók átszavazásával sikerült.

Hírdetés

Tapolcán baloldaliak sokasága szavazott át a jobbikos jelöltre, hogy ne a fideszes győzzön, Salgótarjánban pedig fordítva – említette példaként, hozzátéve: ez azonban nem a pártelitek együttműködéséből fakad.

Úgy fogalmazott, a Fidesz „ma a Jobbik soft változata”, vagy a Jobbik „a Fidesz hard változata”, ezért szerinte nincs értelme leváltani a Fideszt egy még radikálisabb, Európával még inkább szembeforduló politikával.

A DK elnöke szerint a demokratikus pártok egymásra vannak utalva, összefogásra vannak ítélve, ezért a rendszer kárvallottjai érdekében félre kell tenni az egyéni sérelmeket. Az MSZP közelgő tisztújító pártkongresszusára utalva azt mondta, reméli, ha azon a szocialisták túl lesznek, akkor csendben, türelmesen, a háttérben el lehet majd kezdeni a munkát arról, „mit ajánlanak az országnak közösen”.

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva a tíz évvel korábban elmondott, azóta elhíresült őszödi beszédéről kijelentette: csak akkor kíván legközelebb megszólalni az ügyben, ha új fejlemény derül ki, például „ha valaki neveket említ”.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »