Voks 24 – Elkészült a június 9-ei választások hirdetménye

Elkészültek a június 9-ei önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP) választások hirdetményei, amelyeket várhatóan a jövő héten minden településen kihelyeznek – közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI-vel.

Hírdetés

A címert is tartalmazó, nemzetiszínű, valamint európai uniós motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméteres, és mintegy 90 ezret gyártottak belőle.
   
Tartalmazza a hirdetmény a helyi önkormányzati választás, a nemzetiségi önkormányzati választás, valamint az EP-választás időpontját.
   
A hirdetményen feltüntetik azt is, hogy a választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak, vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.
   
A héten elkezdték kiszállítani a hirdetményeket a választási irodákhoz, amelyek várhatóan a jövő héttől gondoskodnak a kihelyezésükről.
   
A www.valasztas.hu oldalon a választók mindhárom választással kapcsolatban megtalálják a legfontosabb információkat, így tájékozódhatnak többi között a választói névjegyzékre és ajánlásra vonatkozó szabályokról, az átjelentkezéssel és a mozgóurnával szavazás lehetőségéről.
   
Ennek az idei választásoknál azért van jelentősége, mert bár egy napon rendezik meg a három választást, kis mértékben eltérő a választásra jogosultak köre (vagyis nem mindenki szavazhat automatikusan mindegyik választáson), a külképviseleti, illetve levélben szavazás csak az EP-választáson lehetséges, és más szabályok vonatkoznak az átjelentkezésre az EP- és az önkormányzati választásokon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »