Volt TEK-est gyanúsítanak szerencsejátékos csalással

Volt TEK-est gyanúsítanak szerencsejátékos csalással

Volt TEK-est gyanúsítanak szerencsejátékos csalással

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján csalás miatt gyanúsított meg egy rendőrt a Budapesti Nyomozó Ügyészség (BNYÜ) egy betelefonálós televíziós nyereményjáték ügyében – tudta meg a Pestisracok.hu.

Hírdetés

A korábban a TEK állományában szolgáló terrorelhárító és ismeretlen társai egy országos televíziós csatornán 2010 és 2013 között futó telefonos nyereményjátékkal trükköztek. A gyanú szerint a műsort felügyelő informatikus mindig előre jelezte nekik, hogy mikor kell hívást indítaniuk a biztos nyeréshez.  

A feljelentést még 2014 decemberében a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tette, a titkosszolgálati szervezet többek között a rendőrség hivatalos állományának tagjait is ellenőrzi. Ezután kezdett el nyomozni a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A terrorelhárítás a nyomozás kezdetén megszüntette az érintettek jogviszonyát, akik közrendvédelmi, operatív szolgálatot folytattak.

Az ügyészség korábban ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy az ügyben a Terrorelhárítási Központ (TEK) állományába egykoron vezényelt hivatásos rendőrök is érintettek, akiknek a TEK-hez vezénylése már megszűnt, és a bűncselekmény nem függött össze szolgálati feladatukkal.

A nyomozó ügyészség nem közölte az érintett csatorna nevét, ahogy arról sem adtak tájékoztatást, hogy a meggyanúsított rendőr hányszor csalt és ezzel mennyi pénzt tehetett zsebre.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »