Vona felesége írásban szólt be a nyugdíjasoknak

Vonáék baja újabb nyugdíjassal gyűlt meg: ezúttal bevásárlásuk során a pénztárnál kapott durva kritikát a pártelnök, illetve felesége – minden bizonnyal a nyugdíjasoknak címzett sértő mondatai miatt, melyekért a Jobbik első embere máig nem kért bocsánatot, neje pedig újabban egyik közösségi posztjában fakadt ki.

„Mikor Gábor átáll a pénztár pakoló részéhez, tehát tisztes távolságra az asszonyságtól, az sziszegve odasúgja nekem: Mocskos gazemberek!” – ily módon vezette fel az őket ért incidenst közösségi oldalán Vona-Szabó Krisztina. A politikusfeleség ekkor még türtőztette magát, vagyis nem szólt be nyílt színen az őket becsmérlő nyugdíjasnak, az üggyel kapcsolatban felmerülő gondolatait mindössze az éterbe kívánta belekiáltani, méghozzá a következő módon: https://www.facebook.com/vonakriszta/posts/1153558788111054

Vona Gábor pártelnök és felesége, Vona-Szabó Krisztina a Jobbik országos kampánynyitó rendezvényén a miskolci városi sportcsarnokban 2014. február 15-én (MTI Fotó: Vajda János)Vona Gábor pártelnök és felesége, Vona-Szabó Krisztina a Jobbik országos kampánynyitó rendezvényén a miskolci városi sportcsarnokban 2014. február 15-én (MTI Fotó: Vajda János)

Vonáné szerint a nő tragédiája „az a mátrix, amelyben butasággal tartják, amelyben használják, amelyben savanyú-keserű az életének minden perce, amelyben az ad egyforma napjainak némi színt (a fekete is szín), hogy gyűlölheti Vonáékat. Tiszta szívéből, minden zsigerével, minden rezdülésével, a betonra koppanó köpete minden mikroorganizmusával.”

Nagyoktól csak pontosan?

Vona Gábor ráadásul felesége mondandójához igencsak hasonlatos kifejezésekkel beszélt a nyugdíjasokról egy hónappal ezelőtt, amiért azóta sem kért bocsánatot. A Jobbik pártelnöke többek között úgy fogalmazott, hogy „húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.”

Vélhetően a Jobbik szavazótáborának megtartása érdekében Vona-Szabó Krisztina meglehetősen terjedelmes bejegyzésében több alkalommal is kifejezetten plasztikusan fogalmaz: „a legsodróbb tévésorozatok dramaturgiája kutyapöcse ahhoz képest, amit velünk, Gáborral, a Jobbikkal kapcsolatban összehordanak”, közlését pedig a „neahülyékmondjákmegmilegyen” hashtaggel látta el.

Vona nyugdíjas polgárháborúról vizionál

Vona Gábor júliusban hosszasabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amiben Orbán Viktor a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban elmondott beszédére reagált. Az Origo szerint „Szanyi Tibort is megszégyenítő stílusban minősítgeti Vona Gábor a nyugdíjasokat”.

Szövetség a nyugdíjasokkal

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP 2010-ben szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amelynek lényege, hogy bármi történjen is az országban vagy azon kívül, megvédik a nyugdíjak vásárlóértékét. „Ez így is történt, 2010 óta 23 százalékos nyugdíjemelés valósult meg” – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A Jobbik szerint radikalizálódnak a nyugdíjasok

Staudt Gábort, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettesét keddi sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök nyugdíjasokra vonatkozó mondatairól faggatták. Staudt: Vona Gábor korábbi Facebook-bejegyzése figyelemfelhívás egy valós problémára, nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogy alakulhatott ki Magyarországon, hogy „a nyugdíjasok radikalizálódnak”.

Vona nem kér bocsánatot

A Fidesz mellett a Nyugdíjasok Szociális Fóruma és az Idősek Tanácsa is elhatárolódott a kijelentéstől és bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort. A politikus szerint azonban nincs olyan jellegű mondata, amivel megsértette volna a nyugdíjasokat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »