Vona: Ijesztő, hogy Orbán nem válaszolt egyenesen a külföldi számlákról

Nem rágalmazott, egyszerű, eldöntendő kérdést tett fel Vona Gábor a kormányfő állítólagos eltitkolt külföldi vagyonáról a parlamentben. A Jobbik pártelnöke szerint évek óta terjed, hogy Orbán Viktor és környezete külföldre menekített bizonyos pénzügyi szerzeményeket, vagy ahogy a politikus a Hír TV Egyenesen Kálmán Olgával című műsorában fogalmazott, lopott pénzt.

„Azt gondoltam, hogy az ellenzék legerősebb pártjának elnökeként kötelességem ezt a kérdést tisztázni az ország nyilvánossága előtt, hiszen ez nem csupán Orbán Viktorról szól ebben a pillanatban, hanem Magyarországról, hiszen ezt azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök egy nemzetbiztonsági kockázat, akit zsarolni lehet, akit támadni lehet, akit bizonyos döntések irányába lehet terelni, és én ezt megkérdeztem a miniszterelnöktől szemtől szemben, hogy adjon erre választ, és ami engem igazán megdöbbentett, hogy a miniszterelnök nem tudta erre a kérdésre azt mondani, hogy nem igaz” – jelentette ki a stúdióban a Jobbik elnöke.

Hozzátette, ő nyugodtan alszik, a kérdés inkább az, hogy Orbán Viktor vagy a magyar emberek nyugodtan aludhatnak-e. „A kérdés úgy szólt, hogy »önnek, családtagjainak és a legszűkebb környezetének van-e eltitkolt külföldi vagyona, számlája vagy bármilyen pénzügyi tulajdona«, erre a miniszterelnök nem mondta, hogy igen vagy nem. Magamból kiindulva, ha én egy ilyen kérdést kapok, akkor azt mondom, hogy nincs.” 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/vona-evek-ota-terjed-hogy-orbanek-kulfoldre-menekitettek-a-lopott-penzt-1395407

Vona elárulta azt is, szégyellte magát, hogy ilyen kérdést kell feltennie a parlamentben, de úgy látja, pont ezért kellett volna Orbánnak felállnia, és egyértelműen megcáfolni a Jobbik pártelnökének kérdésében foglaltakat. „Ha a miniszterelnök azt mondta volna nekem, hogy Vona úr, nyugodjon meg, nem. Sem ügynök nem voltam, nem adtam jelentéseket, sem pedig külföldi számlám nincs, én megnyugodtam volna.”

A Jobbik elnöke egyébként nem látta azokat az állítólagos dokumentumokat, amiket Gyurcsány Ferenc emlegetett Orbán titkos nyugat-európai és ázsiai számlái kapcsán.

Belföld MTI Gyurcsány bizonyítaná be Orbánról, hogy bűnöző A volt kormányfő dolgozik: Orbán Viktor miniszterelnököt leleplező dokumentumokat gyűjt.

A Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány többször is beszélt az Orbán Viktor zsarolhatóságát jelentő papírokról, de a bizonyítékokat még nem mutatta be, és kérésére minősített adatként kell kezelni azokat az információkat is, amiket Molnár Zsoltnak, nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének átadott a ügyről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »