Vona szerint év végén vagy a jövő év elején komoly fordulat lesz a magyar politikában

Vona szerint év végén vagy a jövő év elején komoly fordulat lesz a magyar politikában

A politikust a Jobbik újonnan alakult nyugdíjas tagozatáról, a cigány-magyar együttélésről, és a bérunióról is kérdezték. De volt a beszélgetésnek egy olyan része, amely nem kapott figyelmet a magyar sajtóban, bár az egyik kérdező, Szirmay Dávid, a Blikk főszerkesztő-helyettese láthatóan vette a lapot, és azonnal rákérdezett a Jobbik elnökénél, hogy mire is gondol.

Vona Gábor arról beszélt, a Jobbiknak van jelen pillanatban a legnagyobb esélye a kormányváltásra, a magyar társadalomnak az alakulása, a folyamata pedig abba az irányba mutat, hogy az emberek keresik azt az erőt, amely képes ezt a kormányt leváltani. Majd hozzátette:

„És valamikor az idei év végén, vagy a jövő év elején szerintem lesz egy komoly változás, vagy lesz egy komoly fordulat az emberek számára a pártpolitikai vélekedésekben…”

Szirmay azonnal közbe is szúrta a kérdést, hogy „Mi lesz az?”, de Vona Gábor erre csupán azt válaszolta:

„Közeledik a választás és szerintem nagyon sok ember most még nem akar dönteni, nem akarja odatenni a voksát sehová. Az elmúlt huszonhét évben azért nagyon sokat kellet csalódniuk az embereknek. Én ezt meg is értem. A mi dolgunk az, a mi felelősségünk az, hogy mind a százhat választókerületben a legerősebb, leghitelesebb egyéni képviselőjelöltet állítsuk, és a párt listás eredményét is úgy megerősítsük, hogy az győzelmet érjen.”

Vona Gábor „komoly fordulatra” tett megjegyzése ezzel ennyiben is maradt.

Hírdetés

A magyar közéletet az úgynevezett G-nap, az Orbán-Simicska szakítás óta foglalkoztatja, hogy vajon az egykori barátnak, nagyvállalkozónak lehet-e a miniszterelnök és kormánya ellen bármiféle politikai „bombája”, amely átrajzolná a pártok rangsorát. Kósza információk, sejtetések időről időre felbukkannak a sajtóban, de olyan álláspontok is vannak, amelyek szerint semmilyen konkrétum nincs, nem lehet és nem is fog előkerülni, ha erre eddig nem került sor.

Simicska és a Jobbik viszonyát korábban szintén többször boncolgatták a sajtóban, legutóbb pont a párt plakátjai kapcsán, amelyek a nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó plakátcég hirdetési felületein jelentek meg. Annak is komoly sajtóvisszhangja volt, amikor Simicska Lajos fia egy interjúban arról beszélt, hogy a Jobbik győzelmét várja a 2018-as választáson. Később a nagyvállalkozó úgy fogalmazott: minden szimpátiája a Jobbiké. Vona Gábor sohasem tagadta, hogy személyesen találkozott Simicskával a Magyar Nemzet Szalon nevű nyilvános rendezvényen. A Jobbik elnöke többször is azt nyilatkozta, hogy a nagyvállalkozó és közte szó esett a G-nap okáról, de azonkívül, hogy nyugtalanító, vagy megdöbbentő dolgokat tudott meg, nem konkretizálta az elhangzottakat. Agusztusban az ATV-nek bővebben úgy fogalmazott:

„Schiffer Andrással folytattunk egy vitát Magyarország belpolitikai helyzetéről, és ott találkoztam Simicska Lajossal. Két alkalommal volt alkalmunk beszélni, egy asztaltársaságban. De olyat nem hallottam, hogy ő bármilyen eszközt bevetne Orbán Viktor megbuktatására!”

Ugyanakkor azt is hozzátette:

„Az nyilvánvaló, hogy érdekelt a kormányváltásban. Másrészt, ennek az esélyét a Jobbikban látja. Azt, hogy konkrétan mit gondol, nem tudom. Én nem vagyok Simicska Lajos szóvivője.”

Így továbbra is maradnak a spekulatív feltételezések arról, hogy ki mit tud, vagy mit nem tud, és azt használja-e, ha pedig igen, akkor mikor. Év végén vagy jövő év elején talán majd okosabbak leszünk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »