Wayne Rooney lemondta a válogatottságot

Wayne Rooney lemondta a válogatottságot

LONDON. Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzõje szerdán bejelentette, hogy többet nem lép pályára a nemzeti csapatban.

A nyáron nevelõegyütteséhez, az Evertonhoz igazoló 31 éves támadó közleményében kiemelte, Gareth Southgate szövetségi kapitány számított volna rá a soron következõ két, Málta és Szlovákia elleni világbajnoki selejtezõn, ám õ úgy döntött, nem szerepel többet a válogatottban.

"Mindig is különleges és megtisztelõ volt a nemzeti csapatban játszani, így nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de úgy gondolom, eljött az ideje, hogy távozzak" – írta Rooney. Hozzátette, amikor nyáron úgy határozott, hogy elhagyja a Manchester United, az sem volt egyszerû számára, de úgy érzi, jól választott.   

"Szeretném minden erõmmel a klubcsapatomat segíteni, ám továbbra is a válogatott szenvedélyes szurkolója maradok" – áll a közleményben.   

Rooney 2003-as bemutatkozása óta 119 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti együttesben, amely a legtöbb a mezõnyjátékosok között, s az örökranglistán csak a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton áll elõtte. Az elsõ két bajnoki forduló után kétgólos támadó összesen 53 alkalommal talált be a háromoroszlános mezben.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »