Zseniális megállapítás: a külügy szerint Morvaiék kitiltása "politikai természetű"

Ahogy azt korábban megírtuk, Morvai Krisztina EP-képviselőt és Gaudi-Nagy Tamást 5 évre tiltották ki az ukrán viccállamból (az érintettek állásfoglalása itt).

A múlt héten Kárpátalja autonómiájáért, az új oktatási törvény eltörléséért, továbbá az indokolás nélküli, minden jogalapot nélkülöző kitiltások ellen is tiltakoztak a budapesti ukrán nagykövetség előtt, jobbikos képviselők pedig Szijjártó Péter külügyminiszterhez fordultak, kifogásolva, hogy Ukrajna 2014-től folyamatosan tilt ki magyar állampolgárságú civilek mellett országgyűlési képviselőket is önkényesen, minden esetben indokolás nélkül. Ezeket az eseteket pedig nem követik a szabadságharcos magyar kormány szükséges és arányos válaszlépései.

A Szijjártó Péter megbízásából válaszoló Magyar Levente szerint az Orbán Viktor vezette kormány "sajnálatosnak tartja" a kitiltásokat, ám a "nincs nemzetközi jogi lehetőségük az egyedi hatósági határozat ellen való fellépésre".

Hírdetés

Az államtitkárban egy oknyomozó riporter veszett el, hiszen, mint írja, "vélelmezhető, hogy a kitiltás indokai politikai természetűek."

Ki gondolta volna?…

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »