1 millió gyermek meditált

A képet  és a hírt a Facebookon találtuk. A kép jól példázza: nem harcolni kell valami ellen, mert a harc mindig indulatokat, szétválasztottságot és békétlenséget szül. Thaiföldön 5000 iskola fogott össze, és 1.000.000 iskolás gyermek döntött úgy: meditál a békéért. Ha változást akarsz elérni, mutass példát és tegyél azért, amit szeretnél. A szeretet, a béke a megoldás és nem az indulatok, a harcok gerjesztése.

Az is számtalan helyen és számtalan esetben elhangzott már, ha a világon minden egyes gyermeket megtanítanának meditálni, egy generáción belül megszűnnének a háborúk, az erőszak és a szegénység. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a brazil elnök-asszony már évekkel ezelőtt bevezette minden egyes ottani iskolában a meditációt.

Hírdetés

Emlékezz: Egyek vagyunk! És a szeretet a legjobb válasz minden kérdésre. S igaz, hogy a vallások megosztják az emberiséget, de amikor egy templomban jársz, és találkozol ezzel a felirattal: Egy az Isten, akkor az pontosan ezt jelenti: EGY – vagyis mindannyian egyek vagyunk! Csak a kereszténység ezt nem így magyarázza sajnos…


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »