1500 fős jégcsarnokot épít Ajka

Révbe ért az Ajkai Óriások Jégkorong Klub, és az ajkai „hoki lobbi”. A 2015-ben alakult egyesület egy év alatt három volt székesfehérvári játékost szerződtetett edzőnek, és több mint 200 óvodás tanult meg korcsolyázni a sátras jégpályán. Az igazolt játékosok számának folyamatos növekedésével megnyílt a lehetőség arra, hogy megpróbáljanak a sportcélra fordítható társasági adóból csarnokot építeni. A szövetség 658 millió forintot adott erre a célra a városnak 2016-ban, összesen 1,4 milliárd forintból húzzák fel a létesítményt.

A csarnokot a 2018/19-es szezonban tervezik megnyitni, tehát jövőre már itt játszanák meccseiket az Ajkai Óriások. A tervezett befogadóképesség 1500 fő. Az azért furcsa, hogy egy ekkora jégpályát akar építeni a város úgy, hogy egyelőre még felnőtt csapata sincs. Ennek elindítását 2020-ra tervezik.

Szintén csütörtöki hír, hogy Újpesten, az UTE Szilágyi úti sporttelepén letették egy multifunkcionális csarnok alapkövét. Az 1,15 milliárd forint a távirati iroda szerint az UTE TAO-bevételeiből, önkormányzati támogatásokból, az MLSZ pályaépítési programjából, és kormányzati támogatásból jött össze. A sportcsarnok mellett egy könnyűszerkezetes lelátó nélküli edzőpálya épül, valamint egy jégcsarnok és egy curlingpálya is. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »