180 fokos fordulat: figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok

Kisebb méretű jég, erős, viharos széllökés – ilyen időt hoz a vasárnap.

A gomolyfelhők mellett országszerte több órára kisüt a nap. Délelőttig összességében még többfelé várható zápor, néhol zivatar, majd a délelőtt második felétől kezdve már csak a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon lehet helyenként csapadék. A Dunántúlon az északias szél időnként megélénkül, másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hírdetés

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén vasárnap éjfélig: napközben a Dunántúl déli felén és a Dunától keletre helyenként előfordulhat zivatar, amit kisebb méretű jég és erő, viharos széllökés (50-75 km/óra) kísérhet.

A Kárpát-medence északi vidékeit érinti egy gyenge hidegfront, nálunk azonban számottevő hatással nem lesz a frontérzékenyekre. Mérsékelten meleg, nyárias idő várható, vasárnap is több órás napsütéssel. Ugyanakkor a napsütést helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés zavarja, és elszórtan eleredhet a zápor, néhol dörgés, villámlás kíséretében. A szél csak zivatar környezetében erősödik meg. Sok helyütt erős lesz az ultraibolya sugárzás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »