19 illegális bevándorlót fogtak a vámosok Ipolyság mellett

19 illegális bevándorlót fogtak a vámosok Ipolyság mellett

A nyitrai vámosok pénteken, a kora reggeli órákban megállítottak egy Magyaroszágról érkező járművet az ipolysági határátkelőhöz közel. Az Ukrajnában bejegyzett gépkocsi átvizsgálása során 19 ismeretlen személyazonosságú és nemzetiségű személyre bukkantak.

A sofőr és az utastársa nem tudták igazolni, hogy legálisan szállítják az említett személyeket – tájékoztatott  Stanislav Pacher, a nyitrai Vámhivatal szóvivője. A vámosok a rendőrségnek adták át az ügyet.

A járőröző vámosok 1.45 körül vették észre a magyar határ felől érkező járművet. A sofőr az ellenőrzőpont előtt lekapcsolta az autón a lámpákat és egy mellékútra tért. “A vámosok ezért egy szolgálati kutya segítségével ellenőrizték a gyanús járművet. Felszólításukra a sofőr és az utastársa igazolták magukat. Az okmányaikból kiderült, hogy ukrán állampolgárok. Arra a kérdésre, hogy árut szállítanak-e, nemmel válaszoltak” – mondta el Pacher. A vámosok ezt követően átnézték az utasteret, ekkor fedezték fel, hogy további 19 személy tartózkodik az autóban, köztük 13 férfi, 2 nő és 4 gyerek, akik nem tudták igazolni a személyazonosságukat.

Az ügyet a vámosok átadták a rendőröknek, akik megtették a szükséges intézkedéseket. Tekintettel arra, hogy a járműben gyerekek is tartózkodtak, a vámosok gyorsmentőt hívtak a helyszínre.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »