1956-ban ellenünk harcoló, MSZMP KB-tag Kádár-államtitkárt nyilvánított saját halottjává és temet hőseink mellé a honvédség

1956-ban ellenünk harcoló, MSZMP KB-tag Kádár-államtitkárt nyilvánított saját halottjává és temet hőseink mellé a honvédség

Szégyen és gyalázat, hogy a Kádár-rezsim államtitkárát, az MSZMP KB-tag Mórocz Lajost a Magyar Honvédség halottjává nyilvánították, s közpénzből, katonai tiszteletadással a Hősök Parcellájába temetik, pedig Wittner Máriával közös javaslatunkra 2013-ban kommunista múltja miatt megvonták a nyugdíjpótlékát ennek az ’56-os forradalomban a szovjetek oldalán fegyvert fogó hazaárulónak – írja Facebook-oldalán Novák Előd.

További részletek a bejegyzésből:

Mórocz Lajos volt hadseregparancsnok (1973-84), honvédelmi államtitkár (1984-90), országgyűlési képviselő tíz évig, s az MSZMP Központi Bizottságának tagja is lett. A minden porcikájával a diktatúra hadseregéhez kötődő hazaáruló a „rendszerváltás” után az MTA honvédelmi bizottságaiban lett „tudós”.

Dr. Bokor Imre, a hadtudomány akadémiai doktora azt írta róla:

A Varsói Szerződés Egyesített Fegyveres Erők Főparancsnokának magyar helyettese (Sic!) az a Mórocz Lajos volt, aki (századosként) határtalan bátorságát és kommunista helytállását bizonyította az ’56-os forradalom és szabadságharc idején, amikor harckocsijából lőtte a Soroksári úton felállított barikádot és az ott levő, jószerével fegyvertelen forradalmárokat.

(…)

Hírdetés

Mórocz Lajos – Biszku Bélához hasonlóan – nem kellett féljen pl. az ’56-os forradalom leverésében végzett cselekményei miatti elszámoltatástól, sőt ugyanúgy kapta luxusnyugdíját is mostani haláláig, pusztán a néhány ezer forintos pótlékát vonták meg (amit kommunista kitüntetései után még pluszban utaltak neki Orbánék), de azt is csak a Jobbik képviselőinek Wittner Máriával közös javaslatára szüntették be, sőt az elszabotált törvény többszöri számonkérése után.

(…)

Egy ilyen hazaárulót hogyan temethetnek a Honvédség Különleges Rendeltetésű Ezredének névadója, Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy mellé? Vagy említhetném a Magyar Tiszti Arany Vitézségi Éremmel (amit csupán huszonkét kiváló magyar tiszt érdemelt ki) kitüntetetteket: legendás hírű magyar rohamtüzértisztet, vitéz nemes Barankay József századost vagy Ágner Gyula hegyivadász főhadnagyot. Hőseink forognak sírjukban!

(…)

Alább olvasható a teljes bejegyzés:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovakelod%2Fposts%2F1564361616979807&width=480&show_text=true&height=609&appId

Korábban írtuk:

A pótlékokat felülvizsgálják, de a Biszkut is érintő luxusnyugdíjakhoz nem nyúl a Fidesz

Felszabadulásról hazudozik, és a szovjethez átálltakat magasztalja a honvédség dandártábornoka


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »